ANOSR a solicitat o noua intalnire cu MECTS

septembrie 21, 2010

Printre subiectele de interes pentru studenti ce vor fi abordate de ANOSR in cadrul intalnirii amintim:

• Proiectul Legii Educaţiei Nationale- Considerand ca este de importanta majora ca studentii sa fie reprezentati in elaborarea noii legi, ANOSR isi va reitera intentia de a participa activ in dezbaterile pe Legea Educatiei, aducand in discutie amendamentele studentilor pentru a avea o lege care sa raspunda nevoilor acestora.

• Studiul realizat de ANOSR “Situatia sociala a studentului din Romania – 2010”
ANOSR va inainta reprezentantilor MECTS problemele identificate precum si solutiile propuse in urma unui studiu efectuat in universitatile din Romania. Astfel, vom evidentia o serie de aspecte legate de: accesul in invatamantul superior, echitatea sistemului de educatie, situatia caminelor si a cantinelor, sistemul de burse sociale, taxele ascunse ale educatiei.

• Strategia MECTS privind politica de tineret - Pentru ca, din perspectiva ANOSR, Romania nu a avut niciodata o strategie coerenta in domeniul tineretului, dorim sa aflam ce directii vor fi abordate din aceasta perspectiva.

• Modalitatea de colaborare intre MECTS si reprezentantii studentilor - Considerand ca studentii sunt parteneri cu drepturi depline la toate nivelele, acestia trebuie sa fie consultati in orice problema legata de invatamantul superior din Romania, fiind primii asupra carora se vor simti efectele schimbarii. Totodata, studentii sunt direct interesati si pot veni cu solutii sau o viziune noua cu privire la schimbarile si nevoile din educatie.

Speram ca Domnul Ministru sa fie deschis catre problemele si nevoile studentilor din Romania si ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - ANOSR a solicitat o noua intalnire cu MECTS

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro