ANIMMC sustine femeile in afaceri

Prima etapa a Programului naţional multianual pe perioada 2005-2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, denumită „ Zilele femeilor antreprenor ” s-a finalizat.

Obiectivul Programului este acela de a promova cultura antreprenorială în rândul femeilor manager din sectorul IMM printr-un sistem informativ care să faciliteze mobilitatea lor pe piaţa forţei de muncă, dezvoltându-le aptitudinile şi deprinderile antreprenoriale.

Această primă parte a programului s-a derulat, pe parcursul lunii septembrie 2005, în cadrul Reţelei Centrelor EURO Info din Constanta, Iaşi, Brasov, Râmnicu-Vâlcea, Timişoara, Baia Mare şi Galaţi. Mediul de afaceri a avut o reprezentare considerabilă, particpând aproximativ 390 de femei antreprenor, precum si potenţiale întreprinzătoare. Tematicile prezentate au suscitat un viu interes.

Bugetul alocat Programului, pentru anul 2005 este de 700.000 RON

Beneficiarii eligibili sunt femeile care au cetăţenie romană şi care îndeplinesc la data depunerii formularelor de înscriere, următoarele criterii de eligibilitate: au vârsta peste 18 ani, sunt absolvente a minim 8 clase, s-au înscris în program pe baza Formularului de înscriere ce va fi disponibil pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, www.animmc.ro.

Etapa a doua a Programului constă în organizarea şi desfăşurarea efectivă a cursurilor de pregătire antreprenorială pe durata a 4 zile în 4 judeţe: Constanţa, Neamţ, Braşov, Bihor şi în municipiul Bucureşti. Judetul Bihor.

Numărul de locuri disponibile pentru fiecare locaţie este 25 iar termenul limită de înscriere este 17 octombrie 2005. Înscrierea se face prin poştă, sau prin depunere actelor necesare programului. Mai multe detalii la: http://www.animmc.ro/programe/antreprenori_femei/ (ANIMMC)