ANIHILAREA UNEI REŢELE DE TRAFICANŢI DE PERSOANE

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti ai Centrului Zonal Piteşti, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Argeş, într-o cauza în care se deţineau informaţii despre traficarea unor tinere şi exploatarea sexuală a acestora, s-a reuşit identificarea si probarea activităţii infracţionale a grupării care acţiona pe raza municipiului Câmpulung, jud. Argeş.

Astfel, s-a stabilit faptul că membrii reţelei recrutau tinere, ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le obligau sa întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi, de la care cei în cauză primeau sume de bani cuprinse intre 150.000 – 300.000 lei.

Clienţii erau racolaţi din baruri situate pe raza municipiului Câmpulung, fiind apoi transportaţi de către unul dintre traficanţi la un apartament, proprietatea lui D. Romică, pentru a întreţine raporturi sexuale cu tinerele care erau ţinute permanent sub supraveghere.

Datele obţinute au scos in evidenta faptul ca gruparea, care desfăşura astfel de activităţi din luna martie 2005, era formata din suspecţii D. ROMICA, de 44 ani şi P. CONSTANTIN, de 25 ani, ambii din jud. Argeş.

Cei în cauză, profitând de situaţia materiala precara şi de naivitatea victimelor, au reuşit sa le intimideze pentru a nu părăsi locuinţa.

Până în prezent s-a reuşit identificarea şi audierea a doua tinere, din care una era elevă în clasa a VII a.

Pentru faptele comise, învinuitul D. Romica a fost reţinut, la data de 23.05.2005, pe baza de ordonanţă, de procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Arges, iar în urma prezentării acestuia la Tribunalul Argeş, la 24.05.2005, i s-a emis mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane si minori, celălalt învinuit fiind cercetat în stare de libertate.