Angelina Jolie a suferit o interventie chirurgicala pentru a preveni cancerul de san

Actrita in varsta de 37 de ani, a dezvaluit ca a suferit o dubla mastectomie pentru a preveni dezvoltarea cancerului mamar.Intr-un articol publicat in New York Times,actrita a marturisit ca a suferit aceasta operatie deoarece este purtatoare a unei gene defectuoase(BRCa1),iar medicii i-au spus ca prezinta un risc de 87 % sa dezvolte un cancer mamar si un risc de 50 % sa dezvolte un cancer ovarian

Conform New York Times, Angelina a mai povestit faptul ca mama sa s-a luptat timp de 10 ani cu cancerul si a murit la varsta de 56 de ani. Asadar artista a decis sa ia masuri preventive pentru aceasta boala.Dupa aceasta procedura,care a durat aproximativ 3 luni,riscul acestei boli a scazut cu 5 %. In tot acest timp,Brad Pitt i-a fost alaturi. A fost prezent pe toata durata interventiilor alaturi de ea si au gasit momente in care sa rada impreuna.

Angelina Jolie a dorit sa faca publice aceste declaratii deoarece a dorit sa le transmita tuturor femeilor cat de importanta este sanatatea unei femei ,prevenirea anumitor boli grave cat si marile alternative care exista pentru tratarea lor.

Adelina Elena Baciu
redactia@atitudinea.ro