ANFP premiaza bunele practici din administratia publica romaneasca

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a derulat in perioada iunie-septembrie 2010, competitia nationala a celor mai bune practici din administratia publica. În competitie s-au inscris proiecte dezvoltate de institutii/autoritati ale administratiei publice centrale (ministere, agentii) si locale (primarii, Consilii Judetene, Institutii ale Prefectului, institutii deconcentrate). În luna octombrie a.c., cele aproximativ 40 de proiecte inscrise in competitie au parcurs cea de- a doua etapa, fiind evaluate de catre reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic si ai mass-media.

În urma evaluarii, au fost nominalizate 4 proiecte pentru fiecare pilon, urmand a fi acordate in cadrul unei conferintei internationale 3 premii si o mentiune pentru fiecare pilon in parte:

Pilon I: Îmbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performant

Pilon II: Consolidarea administratiei publice prin promovarea dialogului social, dar si prin atragerea la actul de decizie a cetatenilor

Pilon III: Sporirea gradului de integritate, transparenta si raspundere in cadrul functiei publice

Etapa finala a competitiei de bune practici o reprezinta organizarea celei de a III-a editii a conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public” in cadrul careia, pe langa dezbaterile privind teme de interes si actualitate pentru administratia publica romaneasca, va avea loc si festivitatea de premiere a celor mai novatoare idei. Totodata, in cadrul evenimentului vor fi diseminate bunele practici, prin prezentarea ghidului care inglobeaza toate proiectele declarate castigatoare in cadrul competitiei.

Conferinta internationala se va desfasura la Poiana Brasov, in perioada 15-16 noiembrie 2010, la acest eveniment fiind asteptati sa participe reprezentanti de marca ai Guvernului Romaniei si ai administratiei publice, ambasadori, reprezentanti ai structurilor asociative si profesionale, precum si ai mass-media.