Android nu suporta touchscreen-ul înainte de apariţia primului iPhone

Odată cu înaintarea în procesul Apple vs. Samsung, noi probe apar care demonstrează faptul ca Android-ul prezentat de Samsung în 2006, înainte de apariţia primului iPhone, nu includea un suport pentru touchscreen.

Primul iPhone a fost anunţat de către Steve Jobs în Ianuarie 2007 la convenţia Macworld, telefonul având încorporat control touchscreen. În documentul “Android Project Software Functional Requirements” prezentat în cadrul procesului, se prezentau detalii despre specificaţiile primului telefon Android şi cum urma acesta să funcţioneze în 2006.

“Produsul a fost conceput cu tastatură fizică subtilă, iar touchscreen-ul nu va fi suportat. Totodată, nu există nimic fundamental în arhitectura produsului care să împiedice adăugarea touchscreen-ului în viitor” este ceea ce se găseşte declarat de catre Google în acel document.

Prototipul Android semăna cu BlackBerry la momentul respectiv, dar până la comercializarea primului telefon cu Android (HTC Dream sau T-Mobile G1) în 2008, touchscreen-ul nu numai că era parte a telefonului, ci era o cerinţă obligatorie.

Documentul dezvăluie şi faptul că Android concepuse o platformă care conţinea de la bun început widget-urile şi aplicaţiile care urmau să fie create de utilizatori ulterior, lucru pe care iPhone-ul nu l-a avut până în iulie 2008.