PDL ii solicita premierului Victor Ponta sa elaboreze in mod transparent un Cod al Insolventei care sa raspunda nevoilor mediului de afaceri si sa nu foloseasca aceasta lege cu grave probleme de constitutionalitate pentru a face politie politica, a declarat astazi prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul in plenul Camerei Deputatilor.
In discursul sustinut in cadrul dezbaterii asupra motiunii simple Opriti institutionalizarea inchizitiei audiovizualului si manipularea democratiei, Andreea Paul a subliniat ca Guvernul Ponta a devenit sinonim cu insolventa. “Guvernul Ponta a generat cu 20% mai multe insolvente in anul 2012 decat cele inregistrate in anul 2011. Sumele datorate de debitorii aflati in insolventa au crescut de 9 ori fata de anul precedent. În fiecare zi din acest an intra 43 de firme in insolventa. Premierul se spala pe maini de orice legatura cu valul de insolvente generat de hotia si incompetenta Guvernului pe care il conduce. Va reamintesc ca aproape 9 din 10 firme aflate in insolventa sunt IMM-uri – exact cele care infiinteaza locuri de munca si cei care sustin pe spinarea lor bugetul public”, a spus Andreea Paul.
“Sunt prea multi cei care intra in insolventa ca sa fraudeze statul, a afirmat recent premierul si astazi ministrul Cazanciuc. Prin aceasta declaratie asistam cumva la autodenuntul lui Victor Ponta in cazurile Oltchim si Hidrolectrica, pe care USL le-a impins intentionat spre faliment? Cine a castigat din intrarea in insolventa a acestor companii? Gasca lui Ponta de consultanti si de lichidatori, in nici un caz cei 2000 de someri de la aceste societati”, a declarat prim-vicepresedintele PDL.
Andreea Paul a accentuat ca o mai buna reglementare a insolventei prin dezbatere publica si parlamentara este o necesitate, dar ca aceasta nu trebuie folosita drept instrument politic de represiune a presei si de blocare a mediului economic. O noua lege a insolventei trebuie sa rezolve adevaratele puncte nevralgice: o mai buna colectare a taxelor, cu accent pe marii evazionisti din jurul USL, eliminarea coruptiei din contractele alocate de catre stat si transparentizarea lor, eliminarea procedurilor ilogice ale insolventei si scurtarea termenelor pentru a permite restructurarea companiilor si reluarea activitatii. Totodata, este nevoie de o dezbatere in Parlament, de pregatirea sistemului economic si juridic si de stabilirea unei date rezonabile pentru punerea in aplicare a noului Cod al Insolventei, a adaugat Andreea Paul.
“Prin actualul Cod premierul grabeste falimentul si le refuza viitorul firmelor care se pot restructura pentru a-si relua activitatea. Prin actualul Cod premierul anuleaza, in egala masura, sansele creditorilor si ale furnizorilor seriosi de a-si recupera datoriile. Guvernul ignora in mod iresponsabil, cu incapatanare criminala, realitatile economice si sociale. Afecteaza ireversibil climatul economic, mediul de afaceri si sistemul bancar. Şi nu numai atat. Ponta ii rezolva, dintr-o lovitura, si pe cei care ar putea transmite populatiei ca in fruntea Guvernului nu se afla cel mai luminat om de stat. Mai mult, demersul Executivului – pe care niciun ministru nu a avut curajul sa si-l asume – duce pe noi culmi cenzura comunista prin articolul care prevede suspendarea licentei televiziunilor sau radiourilor aflate in insolventa pana la aprobarea planului de reorganizare”, a conchis reprezentantul PDL.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro