ANCHETA INTERNA LA I.P.J. CLUJ

În perioada februarie – noiembrie a.c., ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, în cooperare cu procurori de la Serviciul Teritorial Cluj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au documentat activitatea infracţională a grupului format din Ţ. VLAD, F. ŞTEFAN, C. EUGEN, C. PIETRO, S. ADALBERT şi S. ALEXANDRU, toţi arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, spălare de bani, evaziune fiscală, precum şi sprijinirea şi aderarea la un grup infracţional organizat, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 39/2002.

De asemenea, în urma investigaţiilor desfăşurate, procurorul a dispus, la data de 03.11. a.c., începerea urmării penale şi împotriva lui P. IOAN, de 28 de ani, domiciliat în municipiul Cluj Napoca, fiul şefului Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj, şi M. IONEL, de 23 de ani, domiciliat în municipiul Cluj Napoca, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat, constând în aceea că, în perioada 2003 – 2005, a şantajat şi perceput taxe de protecţie de la diferiţi proprietari de cluburi din municipiul Cluj Napoca. Ulterior, la data de 07.11. a.c., Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pe o perioadă de 20 de zile.

Totodată, este cercetat în stare de libertate şi B. AUREL, fost ofiţer cu gradul profesional de comisar, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj, pensionat în luna septembrie a anului în curs, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Astăzi, 08.11. a.c., comisarul P. IOAN, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, a depus o cerere de încetare a raporturilor de serviciu cu instituţia Poliţiei Române, aprobată de conducerea I.G.P.R.

Având în vedere rezultatele cercetărilor, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus efectuarea unei anchete interne, de către Direcţia de Inspecţie Internă a I.G.P.R., cu privire la eventuala implicare a ofiţerului în activităţile infracţionale, urmând ca, în funcţie de rezultat, să se propună măsuri legale.

Conducerea Poliţiei Române se disociază de astfel de comportamente şi asigură opinia publică de faptul că legea va fi aplicată unitar, indiferent de calitatea persoanei care o încalcă.