Ancheta DNA la Inspectoratul Politiei de Frontiera Giurgiu

Procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Departamentului Naţional Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea inculpaţilor SAFTA DUMITRU şi ION MARIUS ŞTEFAN, subcomisari în cadrul Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Biroul Cercetări Penale, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din probele administrate la dosar, rezultă că subcomisarul SAFTA DUMITRU ar fi pretins şi primit de la două persoane, denunţători în cauză, suma de 1000 euro, lăsând să se înţeleagă că poate interveni pe lângă procurorul competent, pentru ca dosarul penal în care denunţătorii erau cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat să fie soluţionat prin aplicarea unei amenzi, fără a fi arestaţi sau trimişi în judecată. La data de 17 octombrie s-a organizat şi realizat acţiunea de surprindere în flagrant a inculpatului, dispunându-se reţinerea acestuia. Totodată, instanţa de judecată a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 10 zile, decizie recurată de Departamentul Naţional Anticorupţie.

La rândul său, subcomisarul ION MARIUS ŞTEFAN din cadrul aceleiaşi unităţi, respectiv Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Biroul Cercetări Penale, a pretins şi primit de la o altă persoană cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă de frontieră suma de 300 euro lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra procurorul competent să dispună o soluţie mai favorabilă, respectiv amendă administrativă.

Faţă de inculpatul ION MARIUS ŞTEFAN procurorii anticorupţie au dispus, de asemenea, luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a decis în sensul emiterii unui mandat de arestare în numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Ambele acţiuni s-au realizat în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. (DNA)