Ambasada României la Chișinău: Cetățenii străini, inclusiv moldovenii, nu pot intra pe teritoriul României

iulie 10, 2020

Ambasada României la Chișinău a precizat că cetățenii străini, inclusiv moldovenii, în continuare nu pot intra pe teritoriul României, din cauza restricțiilor impuse pe fondul crizei de COVID-19.

Ambasada a precizat că există excepții privind intrarea străinilor în România.

Pot intra membrii de familie ai cetățenilor români, ca și membrii de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România.

Este vorba și despre persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit legislației UE.

Pot intra pe teritoriul României persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent, și anume: cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, precum și transportatorii și alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare.

La fel, excepție constituie personalul diplomatic sau consular, personalul organizațiilor internaționale, personalul militar sau personalul care poate asigura ajutor umanitar, precum și persoane în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Printre excepții sunt pasagerii care călătoresc din motive imperative, dar și persoanele care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro