Am nevoie de un soundbar? Tot ce trebuie să știi

Cumpărarea unei bare de sunet, cunoscută drept soundbar, este una dintre cele mai ieftine și mai ușoare modalități de a îmbunătăți sunetul televizorului tău. Iată tot ce trebuie să iei în considerare.

O bară de sunet este simplu de instalat și nu vine cu toate difuzoarele și firele frustrante care vin cu un sistem de sunet surround. Deși majoritatea barelor de sunet nu vor suna la fel de bine ca difuzoarele separate – în special cu muzică – ele sunt totuși mult mai bune decât sunetul încorporat al televizorului.

De ce dimensiune am nevoie?

Dacă doriți ca bara de sunet să aibă exact aceeași lățime ca și televizorul, ia aminte: televizoarele sunt măsurate în diagonală, în timp ce barele de sunet sunt măsurate longitudinal, astfel încât un televizor de 46 de inci nu se potrivește cu un soundbar lat de 46 de inci, de exemplu.

 

Achiziționarea unei bare de sunet, soundbar, care este proiectată de același producător poate ajuta, dar nu este garantat. Dacă vrei să se potrivească, ai două opțiuni principale: a) verifică lățimea televizorului în comparație cu dimensiunea ecranuluisau b) mai precis, poți verifica lățimea ambelor modele în secțiunile cu specificațiile date de producător.

HDMI eARC, optică: ce conexiuni vreau?

Pentru o lungă perioadă de timp, majoritatea barelor de sunet au fost conectate printr-o ieșire optică între televizor și difuzor, dar prevalența tot mai mare a  ARC (canal de returnare audio) și chiar a tehnologiei mai noi HDMI eARC înseamnă că acum ai la dispoziție mai multe tipuri mai bune de conexiune.

 

Soundbar Sony – LINK

 

Ideea este să îți conectezi toate dispozitivele home theater direct la televizor, apoi să conectezi HDMI sau ieșirea optică a televizorului la bara de sunet. Este un design general simplu, deoarece trebuie doar să comuți intrările folosind telecomanda televizorului.

Am nevoie de Bluetooth sau Wi-Fi?

În timp ce multe caracteristici sunt de prisos atunci când vine vorba de bare de sunet, există o excepție principală: streaming wireless. Aceasta poate lua una dintre cele două forme principale: Bluetooth sau Wi-Fi. Streamingul wireless îți permite să redai muzică dintr-o multitudine de surse – cum ar fi Spotify pe telefon sau iTunes pe computer – prin bara de sunet.

 

Soundbar Sony – LINK

 

Bluetooth este cea mai simplă modalitate de a transmite în flux audio wireless de pe telefon sau tabletă. Aproape fiecare bară de sunet de pe piață dispune de Bluetooth, iar dacă nu există, poți cumpăra un adaptor.

Wi-Fi oferă mai multe upgrade la Bluetooth, inclusiv capacitatea de a asculta în mai multe camere și chiar de a-l controla cu Google Assistant sau Alexa.

 

Soundbar Sony – LINK

 

Am nevoie de Alexa sau Asistent Google încorporat?

Achiziționarea unei bare de sunet cu un asistent vocal la bord reduce dezordinea, deși depinde de cât de confortabil te simți cu un microfon „întotdeauna pornit” în spațiul de locuit dacă nu ai avut unul până acum.

 

Soundbar Sony – LINK

 

Am nevoie de o bară de sunet cu afișaj pe panoul frontal?

Un afișaj de pe panoul frontal este cu siguranță drăguț – mai ales dacă este bine ascuns – dar nu credem că este esențial.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro