ALTEX si Raiffeisen Bank lanseaza compania de credit de consum CREDEX

ALTEX si Raiffeisen Bank au semnat ieri un acord de infiintare a companiei de credit de consum CREDEX. Potrivit acordului, ALTEX va detine pachetul majoritar al noii companii, care va fi operationala pana la sfarsitul lunii septembrie in toate electrocomplexurile Media Galaxy.

”Creata pentru a raspunde necesitatilor clientilor, CREDEX combina in mod unic pe aceasta piata avantajele creditului de consum din magazine – rapiditate, accesibilitate, minimum de documente – cu cel oferit de banci – costuri scazute, flexibilitate, sume mai mari – fiind, simplu spus, , a declarat Dan Ostahie, presedintele ALTEX.

Cele doua companii, ALTEX si Raiffeisen Bank, si-au propus sa dezvolte noua entitate astfel incat in cursul anului 2006 CREDEX sa fie prezenta in toata reteaua de magazine ALTEX si Media Galaxy. Cifra de afaceri estimata pentru noua companie de credit de consum in 2006 este de peste 100 de milioane de euro. Cei doi actionari s-au angajat sa investeasca 20 de milioane de euro in capitalul CREDEX, pe masura ce compania se dezvolta.

“Tendinta pe piata romaneasca este ca activitatea de consumer finance sa fie una specializata. Raiffeisen Bank a decis sa se asocieze cu ALTEX, un partener puternic si cunoscut, pentru a oferi acest produs. In CREDEX fiecare actionar vine cu atuurile lui: reteaua magazinelor ALTEX atrage un flux constant de clienti, iar banca aduce know-how si resurse pentru finantare”, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank

Fondata pe experienta de peste 13 ani in retail a companiei ALTEX in parteneriat cu cea mai dinamica banca in segmentul de retail banking din Romania, Raiffeisen Bank, CREDEX va dezvolta noi posibilitati de creditare pentru diverse categorii de clienti.
Cele doua case de avocatura care au asigurat consultanta de specialitate pentru incheierea acordului de asociere sunt David & Baias (pentru ALTEX) si Vilau & Mitel (pentru Raiffeisen Bank).