Altermedia lanseaza ghidul – Cum sa obtii o sponsorizare

Asociatia Altermedia este o organizatie non-guvernamentala, independenta si nepartinica, ce actioneaza in 3 directii principale: mass-media, stiinta si cultura, dezvoltarea societatii civile.

In data de 6 februarie Asociatia Altermedia a lansat ghidul ‘Cum sa obtii o sponsorizare’, din seria ‘Ghidul birocratiei’, destinata ‘micii societati civile’

‘Cum sa obtii o sponsorizare’ face parte din ‘Ghidul birocratiei’, pe care Asociatia Altermedia il pune la dispozitie celor interesati, in mod gratuit, de mai bine de 2 ani.

Organizatia si-a propus de la inceputul activitatii sale sprijinirea ‘micii societati civile’, adica a initiativelor si organizatiilor non-guvernamentale care nu dispun de resurse importante si nu sunt intotdeauna vizibile in mass-media, fara de care insa, societatea civila n-ar fi totalitatea initiativelor cetatenesti, ci doar expresia unui grup restrans de interese convergente.

In ghidul ‘Cum sa obtii o sponsorizare’ puteti gasi:

– definitii;

– legislatie utila actualizata la zi, textele legilor relevante;

– detalierea prevederilor din Codul Fiscal referitoare la sponsorizarea ONG-urilor;

– generalitati despre contractele de sponsorizare, model de contract de sponsorizare;

– sfaturi posibil utile;

– raspunsuri la cateva intrebari frecvente.

De asemenea, Altermedia incurajeaza transformarea consumatorului pasiv in cetatean implicat, punand la dispozitie si alte sectiuni ale ‘Ghidului birocratiei’ precum: cum sa infiintezi un ONG, cum sa contesti un proces-verbal, cum sa scrii o petitie/sesizare, plus o colectie bogata de resurse utile.

De editiile anterioare ale ghidului birocratiei au beneficiat pana acum peste 100 de organizatii existente sau in curs de formare si initiative cetatenesti fara personalitate juridica.

Alte detalii legate de acest subiect le puteti gasi la http://www.altermedia.ro/ghidulbirocratiei