Allianz nu se aliaza cu Gabriel Resources

mai 9, 2013

Munchen/Germania, 8 mai 2013 – Mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana au participat la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume. Scopul acestei deplasari a fost informarea membrilor AGA despre riscurile si ilegalitatile asociate proiectului minier propus la Rosia Montana. Gabriel Resources a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare. Dupa ascultarea argumentelor activistilor, Michael Diekmann, CEO-ul Allianz, a declarat: „Ca urmare a celor aflate astazi, Allianz nu va face afaceri cu Gabriel Resources si nu va asigura proiectul propus”

Gabriel Resources (TSX:GBU), compania miniera junior ce detine proiectul minier propus la Rosia Montana a incercat in mod disperat sa isi asigure proiectul inca din 2004. În martie 2013 Allianz a initiat o procedura de evaluare a riscului pentru a determina daca va asigura proiectul Rosia Montana.

La Adunarea Generala a actionarilor ce a avut loc ieri la Munchen, cei peste 2000 de actionari Allianz au fost intampinati de mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana. Afisand bannere, acestia au distribuit materiale informative despre riscurile semnficative de mediu si oprelistele legislative implicate.

Raluca Dan, Ramona Duminicioiu si Stephanie Roth, activiste ale Campaniei Salvati Rosia Montana au luat cuvantul in cadrul plenarei din cadrul AGA. Acestea au evidentiat cateva dintre cele mai distructive consecinte de mediu, culturale si sociale inerente proiectului minier si au adresat actionarilor Allianz o serie de intrebari si probleme de evaluat in eventualitatea realizarii unui parteneriat cu Gabriel Resources.

“Proiectul minier propus la Rosia Montana va avea nevoie de mai mult decat o asigurare in caz de incendiu. Va face azi Allianz publice detaliile evaluarii riscului, parametrii sai si tipul asigurarii? În 2010, Parlamentul European a votat, cu majoritate covarsitoare, impotriva ultilizarii cianurii in minerit si a cerut interzicerea sa completa, pentru protejarea sanatatii oamenilor si a naturii. Ce informatii detine Allianz pentru a evalua cianura ca risc zero, informatii pe care Parlamentul European nu le-a avut? Cu ce drept Allianz asigura companii care cauzeaza distrugerea monumentelor istorice? În 2002 Banca Mondiala a refuzat sa finanteze mina din cauza ingrijorarilor flagrante privind mediul si patrimoniul. Ce informatii detine Allianz pentru a evalua cu risc zero proiectul minier de la Rosia Montana, informatii pe care Banca Mondiala nu le-a avut? Allianz are standarde ce nu permit asigurarea proiectelor unde coruptia, conflictul de interese si stramutarea celor vii, dar si a mortilor, au fost confirmate in justitie?”, acestea au fost doar cateva dintre intrebarile adresate de activisti audientei.

“Guvernul roman isi doreste emiterea avizului de mediu la fel de mult pe cat Gabriel Resources isi doreste asigurarea pentru proiectul minier. Sper ca decizia Allianz sa le arate amandurora ca lumea financiara nu ia in serios acest proiect minier”, a declarat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

Fotografii de la actiunea de azi pot fi accesate aici:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633596269987078.1073741828.145342615479115&type=1
Prezentarea video poate fi vizualizata aici:

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati pe e-mail [email protected], www.rosiamontana.org
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro