Alin Totorean se intoarce acasa

martie 27, 2009

La inceputul acestui an a demarat cea mai complexa expeditie romanesca, explorarea tinutului australian. Timp de trei luni, reporterul revistei Terra Magazin a parcurs 1500 de km dintre care, 800 km pe jos.

Desertul australian s-a dovedit insa cel mai dificil traseu strabatut pana acum de Alin datorita conditiilor extreme carora a trebuit sa le faca fata.
Principalele repere ale traseului au fost Uluru (muntele sacru al aborigenilor), Salt Lake Amadeus, Kings Canyon, Peterman Hills, Finke River, Red Bank Gorge, Mount Zeil in prima etapa a expeditiei si zona Katherine-Parcul National Kakadu, din apropierea coastei nordice a continentului de la Antipozi, in partea a II-a.
Daca in prima etapa a expeditiei Alin s-a luptat cu temperaturile extreme care au devastat Australia, in cea de-a doua parte, zona Katherine-Kakadu, pe langa temperaturi de 40 grade s-a adaugat si umiditatea ridicata, datorita ploilor care l-au insotit aproape pe tot parcursul timpului.
Desert nemilos, lipsa apei, salvare cu elicopterul, soparle uriase, zone mlastinoase, vai abrupte si greu de parcurs din cauza blocurilor de piatra instabile, caini Dingo, pui de canguri jucandu-se linistiti in racoarea diminetii toate acestea reprezinta sarea si piperul acestei expeditii pe care Alin a reusit sa o duca la bun sfarsit ajutat de experienta pe care a acumulat-o de-a lungul timpului.
Alin Totorean va sustine marti, 31 martie, ora 12:00 o conferinta de presa care va avea loc la Institutul de Geografie al Academiei Romane din str. D. Racovita nr.12, Bucuresti.
Pana atunci va asteptam vineri, 27 martie, ora 14:40 la aeroportul international Henri Coanda sa-l primim cum se cuvine.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro