Alimentatia in timpul sarcinii

august 16, 2007

Una din zece femei declara ca inca mai bea vin desi este insarcinata, informeaza Daily Mail.
Majoritatea femeilor insarcinate sunt nesigure in legatura cu ce ar trebui sa manance si bea in timpul perioadei de sarcina, conform rezultatelor unui studiu.
Mai exact, 60% dintre femei nu erau sigure in privinta unor alimente printre care branza, ouale, tonul, nucile si scoicile.
In timpul sarcinii o femeie ar trebui sa isi suplimenteze aportul de calorii cu 300.
In ce priveste alcoolul, cunoscatorii sfatuiesc ca femeile gravide sa nu consume alcool deloc. Si daca chiar isi doresc mult sa bea, atunci sa nu consume mai mult de una doua unitati de alcool o data sau de doua ori pe saptamana. (o bere, doua sau un pahar de vin, doua)
Cofeina are la randul sau un efect negativ asupra copilului. Se recomanda nu mai mult de 300 mg de cafea pe zi care este echivalentul la 3 cesti de cafea instant sau 6 cesti de ceai negru.
Legat de branza, femeile insarcinate sunt sfatuite sa evite branza moale si sa consume in schimb branza tare fara probleme.
Scoicile sunt bune numai daca au fost gatite foarte bine deoarece scoicile crude pot fi contaminate cu bacterii daunatoare.
Nu doar tonul dar toate tipurile de peste sunt recomandate in perioada sarcinii. Rechinul si pestele spada trebuie evitate totusi. Si pentru ca tot ce-i mult strica, si tonul trebuie limitat la nu mai mult de 2-4 conserve de marime medie pe saptamana. Aceasta deoarece tonul contine cantitati mari de mercur care ar putea afecta sistemul nervos al copilului.
Nucile sunt in principiu recomandate insa trebuie evitate daca unul dintre membrii familiei are alergie la acest aliment deoarece exista sansa ca alergia sa existe si la fat.
Ouale negatite sau putin gatite ar trebui evitate pentru a evita riscul imbolnavirii cu salmonela. Ouale bine gatite sunt o sursa grozava de proteina.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro