Alergica la secolul XXI: izolata intr-o camera de 5 ani de zile

Se pare ca alergia este boala secolului XXI, dar oare poti fi alergic chiar la secolul XXI?

La aceasta intrebare poate raspunde afirmativ Amelia Hill, femeia care, de aproape 5 ani, sta complet izolata intr-o camera mobilata cu un pat – si atat. Femeia sufera de sensibilitate chimica multipla si de hipersensibilitate electromagnetica. Practic, nu poate suporta parfumurile, materialele textile, plastice, produsele de curatenie, computerele si tehnologia wi-fi – adica aproape nimic din lumea contemporana. Expunerea minima la acestea ii poate provoca o reactie potential fatala: „Nasul incepe sa mi se umfle, nu pot sa respir si ma simt ca dupa o supradoza de sedative”.

Acum in varsta de 38 de ani, Amelia a declarat ca simptomele sale au inceput in adolescenta, la 15 ani, dar nu s-au manifestat tot timpul. Momentul de criza a avut loc la 33 de ani, cand s-a trezit intr-o dimineata fara a mai putea misca, vorbi sau respira.

Singura solutie a fost sa se izoleze de orice si oricine. Vorbeste cu familia si cu prietenii printr-un geam din sticla, mananca doar sase tipuri de alimente, la care nu prezinta alergie, si poate purta doar un anumit tip de imbracaminte.

Desi a avut perioade de depresie, in prezent Amelia a inceput sa se obisnuiasca cu afectiunea sa si chiar sa prezinte semne de ameliorare. Stie ca poate nu se va gasi niciodata un tratament care sa-i vindece boala, dar viseaza la o viata normala, inclusiv la gasirea unui sot si intemeierea unei familii.

Sursa: News.com.au