Alcatel-Lucent face concedieri masive

Recent intemeiata, ALU.PA are in vedere reducerea personalului cu 12500 de angajati dupa pierderile avute de aceasta in cel de-al patrulea semestru al anului trecut ne anunta Reuters.

Cu toate acestea, compania francezo-americana a declarat ca asteapta ca profiturile sa creasca cu cel putin 5 procente in concordanta cu evolutia pietei de telecomunicatii.

Desi optimista, Alcatel-Lucent a primit si un advertisment de profit luna trecuta avand o pierdere de 618 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut comparat cu profitul avut cu un an in urma de 381 de milioane de euro.

Angajatii de la Alcatel-Lucent au organizat o greva in data de 15 februarie pentru a protesta impotriva reducerii de personal care era initial estimata la 9000 de angajati.

Grupul a propus dividende de 0.16 euro pe actiune pentru anul 2006, aceeasi suma care a fost platita si pentru anul 2005.

Cele doua grupuri si-au inceput colaborarea la 1 decembrie. “Ceea ce se intampla este descurajant intr-adevar…dar al patrulea semestru nu reflecta beneficiile colaborarii intre Alcatel si Lucent si cresterea potentiala a companiei in prezent,” a declarat presedintele finantelor Jean-Pasca Beaufret.

Compania a omis sa spuna care sunt pierderile pe care le asteapta in primul semestru al acestui an. (atitudinea.ro)