AIESEC are in premiera presedinte roman

Cea mai mare organizaţie de tineret din lume are de astăzi un preşedinte Român!

Gabriela Albescu a fost desemnată astăzi preşedinte al conducerii internaţionale AIESEC, cea mai mare organizaţie de tineret din lume, fiind primul român care ocupă această poziţie, în istoria de 59 de ani a organizaţiei.
Alegerea a fost facută în cadrul Conferinţei Internaţionale a Preşedinţilor, ce are loc în Cairo, Egipt, unde cei 200 de lideri ai organizaţiei, reprezentând cele 95 de ţări membre aleg anual conducerea globală.

La vârsta de 24 de ani Gabriela Albescu este atât primul preşedinte AIESEC Internaţional Român cât şi primul preşedinte femeie din 1998. Absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti, ea a dobândit experienţa şi cunoştiinţele necesare poziţiei pe care o ocupă astăzi fiind Vicepreşedinte Resurse Umane, mai întâi în AIESEC Bucureşti şi apoi în AIESEC România şi AIESEC Internaţional.

În anul următor ea va coordona o reţea globală de 20.000 de membrii, prezentă în peste 800 de universităţi, reţea ce facilitează peste 5000 de stagii de practică internaţională anual şi tot 4000 oportunităţi de a conduce proiecte.

Gabriela se va întoarce în România în a doua jumătate a lunii aprilie, 16-22 aprilie, pentru Congresul Internaţional al Trainerilor, organizat de AIESEC Bucureşti.
AIESEC este platforma internaţională dedicată tinerilor în care aceştia îşi descoperă şi dezvoltă potenţialul pentru a deveni liderii ce vor avea un impact pozitiv în societate. La nivel naţional este prezentă în 13 oraşe reunind peste 1000 de membrii, iar primul astfel de local înfiinţat în România este AIESEC Bucureşti.