Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre un consult oftalmologic

Tu stiai in ce domeniu se incadreaza acest consult oftalmologic?

Dupa cum ati observat si in denumirea acestuia, un consult oftalmologic se incadreaza in domeniul oftalmologiei. Va vom prezenta in continuare in consta acest domeniu. Ei bine, acest domeniu vast al otalmologiei se ocupa cu studiul, identificarea si tratarea posibilelor afectiuni la nivelul vederii, acele aspecte care pot afecta intr-o anumita masura simtul vederii si organele ce compun acest simt.

Pe langa obiectul principal al oftalmologiei, acest domeniu are in vedere si sistemul de lacrima sau pleoapele.

Multi oameni considera ca acest domeniu reprezinta un domeniu de baza deoarece ochiul si vederea intrutotul reprezinta un element vital. El este un simt de baza si reprezinta cea mai usoara metoda de a ne autoregla cu mediul inconjurator.
consult oftalmologic

De ce fel de servicii poti profita in cadrul unui consult?

Atunci cand va veti prezenta la un consult oftalmologic veti fi intampinat de un medic specialist in acest domeniu care va va intreba de motivul prezentarii dumneavoastra la consult, de antecedente si posibilele medicamente pe care le-ati luat.

Imaginati-va ca aveti un anumit simptom care va cere dupa sine prezentarea la un cabinet oftalmologic. Asadar, in timpul consulutului, medicul specialist va va diagnostica si va va prescrie un tratament pe care trebuie sa il urmati. Iata cateva investigatii din cadrul unui consult oftalmologic:

  • Sondaj al cailor lacrimale – pentru identificarea elementelor ce impiedica traseul lin al lacrimilor;
  • Test Schimer – aici puteti afla daca glandele lacrimale secreta destula substanta necesara;
  • Corectie optica – tot ce tine de dioptrii si necesitatea ochelarilor sau lentilelor;
  • Operatii – aici sunt incluse operatiile de corectie, Chalazion, Xantelasma sau extirparea de tumori;
  • Exoftalmometrie – masurarea gradului de proeminenta al globului ocular.

 Cand trebuie sa efectuati un consult oftalmologic?

Desi adesea multe persoane nu procedeaza in acest mod, un consult oftalmologic trebuie efectuat de cel utin 2 ori pe an. Din pacate, in Romania, studiile au aratat ca acest lucru nu se intampla nici macar o data pe an. Si aici nu vorbim doar de ramura oftalmologiei, ci este valabil pentru orice ramura din medicina.

Din pacate, romanii se prezinta la controale doar atunci cand ii doare ceva si cateodata este prea tarziu pentru prevenire, trecandu-se direct la stadiul de tratare.

Te asteptam la clinica Romgermed din Bucuresti pentru un consult oftalmologic complet. Sanatatea este tot ce conteaza! Pune-te pe primul loc si previne eventualele afectiuni!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre un consult oftalmologic