Ai nevoie de cornier? Il poti comanda rapid de la Mesteru Manole

august 17, 2017

Ai nevoie sa utilizezi cornier intr-un proiect? Acum, il poti comanda foarte usor si rapid de la Mesteru Manole

Mesteru Manole iti pune la dispozitie online o gama variata de dimensiuni pentru materialul de tip cornier.

Ce dimensiuni de cornier gasesti la Mesteru Manole?

20x20x3

20x20x2.5

25x25x3

25x25x4

30x30x3

40x40x3

30x30x4

40x40x4

50x50x5

50x50x6

60x60x5

60x60x6

70x70x7

70x70x8

80x80x6

80x80x8

100x100x8

100x100x10

120x120x12

Acestea sunt toate dimensiunile pe care le poti comanda de la Mesteru Manole. Pentru a comanda cornier acceseaza urmatorul link: https://mesterumanole.ro/metalurgice/profile-laminate/cornier

Cateva informatii generale despre cornier

Materialul cunoscut sub numele de cornier este realizat din otel. Acesta are practic o sectiune transversala ce formeaza un unghi de 90 de grade. Laturile in generale sunt egale, insa grosimile materialului difera dupa cum poti vedea in lista de mai sus.

In domeniul constructiilor, acest material mai este cunoscut sub denumirile de profil L sau otel cornier. Acest material este in general utilizat pentru imbinarea elementelor.

Dupa cum spuneam, in general, laturile care il alcatuiesc sunt egale, insa grosimea difera. Latimile laturilor acestui material pe care il poti comanda de la Mesteru Manole sunt cuprinse intre 20 si 120 de mm, iar grosimea este cuprinsa intre 2.5 si 12 mm. Lungimea unui cornier este de 6 m.

Asa cum am mentionat anterior, cele 2 laturi trebuie sa fie perfect perpendiculare, fara alte indoituri pe suprafata. In general, atunci cand se utilizeaza, acestui material i se pastreaza unghiul sau este taiat pentru a se realiza un alt unghi in functie de particularile proiectului in cauza.

Principalele proprietati pe care le are cornierul

Are o durabilitate ridicata, datorita faptului ca este realizat din otel. Otelul este o materia prima care rezista foarte bine in timp;

Acesta actioneaza practic ca o legatura intre diverse elemente de constructii pe care este montat;

Contribuie la rezistenta unui element, avand in vedere faptul ca ofera o rezistenta ridicata, dar si o stabilitate mecanica;

Poate fi montat atat prin procesul de sudura, cat si prin cel de niturile. Astfel, acest material se adapteaza oricarei situatii cerute.

Cum sa iti alegi dimensiunea potrivita de cornier?

Avand in vedere gama variata de dimensiuni si grosimi pe care o ai la dispozitie la Mesteru Manole, atunci cand iti comanzi cornier trebuie sa ai in vedere necesitatea proiectului respectiv.

Acest material se utilizeaza in domenii variante de la realizarea confectiilor metalice pentru caroserii auto si remorci, pana la anumite elemente de structura. Acesta material mai este utilizat si in realizarea de vagoane, poduri sau chiar piloni de sustinere. Mai mult decat atat, specialistii utilizeaza cornier pentru realizarea de utilaje industriale, porti, garduri, dar si nave maritime. In ultimii ani, acest material a inceput sa fie utilizat si in industria publicitara pentru realizarea de casete de promovare.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Ai nevoie de cornier? Il poti comanda rapid de la Mesteru Manole

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro