Ai nevoie de analize hormoni? Vino la Synlab

mai 11, 2023

Hormonii sunt mesageri chimici produsi de glandele endocrine, care sunt raspunzatori pentru controlul multor functii importante ale corpului uman. Analizele hormonale sunt utilizate pentru a determina nivelurile hormonilor din sange, urina sau alte fluide corporale si pot ajuta la diagnosticarea unor afectiuni sau la monitorizarea tratamentelor.
In acest articol vom discuta despre diferitele tipuri de analize hormoni, cum se pregateste pacientul pentru aceste analize, cum se interpreteaza rezultatele si ce pot indica acestea.

HomepageTipuri de analize hormonale

Exista multe tipuri diferite de analize hormonale, fiecare fiind concepute pentru a evalua nivelurile de hormoni specifici. Unele dintre cele mai comune analize hormonale includ:
Analize pentru glanda tiroida - Acestea includ testul TSH (hormonul tiroidian stimulator), testul T4 si T3 (hormoni tiroidieni), anticorpi antitiroidieni si testul de captare a iodului radioactiv (RAIU).
Analize pentru glanda hipofiza - Acestea includ testul ACTH (hormonul adrenocorticotropic), testul de crestere si testul de stimulare cu GnRH (hormonul eliberator de gonadotropine).
Analize pentru glandele suprarenale - Acestea includ testul de cortizol, testul de aldosteron si testul de hormoni androgeni.
Analize pentru glanda pituitara - Acestea includ testul de prolactina si testul de hormoni de crestere.
Analize pentru glandele gonadale - Acestea includ testul de FSH (hormonul foliculostimulant), testul de LH (hormonul luteinizant), testul de estrogen si testul de testosteron.

Pregatirea pentru analize hormonale

Pregatirea pentru analizele hormonale depinde de tipul de test care va fi efectuat. In general, pacientii trebuie sa respecte anumite instructiuni cu privire la alimentatie, medicamente si exercitii fizice inainte de a efectua o analiza hormonala.
Pacientii trebuie sa discute cu medicul lor sau cu furnizorul de servicii medicale pentru a primi instructiuni clare cu privire la modul de pregatire pentru testul specific pe care il vor efectua.
Interpretarea rezultatelor analizelor hormonale
Interpretarea rezultatelor analizelor hormonale depinde de nivelurile normale de hormoni pentru fiecare tip de test si de simptomele si istoricul medical al pacientului. In general, nivelurile ridicate sau scazute de hormoni pot indica o afectiune sau o tulburare hormonala.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ai nevoie de analize hormoni? Vino la Synlab

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro