Aflati ce tipuri de aparate dentare exista pentru a stii cat costa aparatul dentar

iulie 30, 2020

Aparatele ortodontice, dupa cum stiti cu siguranta, sunt pozitionate cu scopul de a alinia dintii strambi. Dar cate tipuri de de aparate de acest tip exista? Si cel mai important, cat costa aparatul dentar? Sa vedem toate optiunile disponibile si preturile aferente, asa cum sunt afisate la cea mai convenabila si experimentata clinica, Dentaline Clinic.

Aparatul fix

Acesta este, fara indoiala, cel mai cunoscut si raspandit tip de aparat dentar. De obicei este format din placi metalice, numite paranteze, care sunt atasate de dinti si fire, intotdeauna realizate din material metalic. Pentru a obtine un rezultat estetic mai bun, este posibila realizarea de paranteze ceramice in dimensiuni mai mici. In acest fel, aparatul va fi mai putin vizibil si „voluminos” estetic.

Costul unui aparat fix

Dar sa trecem la intrebari mai practice ... Cat de mare este costul pentru un aparat fix? In primul rand, trebuie specificat, si acest lucru se aplica tuturor tipurilor de aparate dentare pe care le vom descrie mai jos, ca costul variaza de la caz la caz si, de asemenea, in functie de materialele utilizate. Materialele cu performante superioare din punct de vedere estetic sau functional au un cost mai mare, in principal datorita costurilor de prelucrare mai mari.

In ceea ce priveste un aparat metalic fix, costul este de aproximativ 2160 RON pe fiecare arcada. Acest pret, asa cum am spus, poate creste insa daca se folosesc diferite materiale si cu un rezultat estetic mai mare, de exemplu ceramica, care poate ajunge la 3360 RON pe arcada.

Aparatul dentar mobil

Al doilea tip de dispozitiv pe care il analizam este aparatul dentar mobil. Aceasta este de obicei compus dintr-o portiune de rasina acrilica la care sunt conectate componente de sarma metalica care sunt necesare pentru ancorarea si deplasarea dintilor. Fiind mobil, acest tip de dispozitiv poate fi eliminat daca este necesar. Acest lucru ofera, evident, mai putine inconveniente, in special in domeniul estetic. Igiena orala este, de asemenea, afectata intr-un mod pozitiv. Avand capacitatea de a indeparta si pune aparatul, nu veti avea nicio problema sa folositi o periuta de dinti, o pasta de dinti si o ata.

Ce tipuri de aparate dentare mobile exista? In principal, exista trei, care pot fi utilizate in scopuri diferite:

Ortodontic: lucreaza pe dinti, exercitand forta pentru a-i misca, fara sa actioneze in schimb pe oase si muschi.

Restrangere: in acest caz, aparatul dentar mobil este utilizat dupa eliminarea celui fixa, pentru a mentine rezultatele in timp.

Functional: acest aparat dentar actioneaza nu numai asupra dintilor, ci si asupra procesului de masticatie, inchiderii si deschiderii gurii, asupra cresterii oaselor si asupra muschilor maxilarului. Intrucat toate acestea sunt posibile numai pana la o anumita varsta, este de la sine inteles ca acest tip de aparat este folosit mai ales pentru copii.

Cat costa un aparat dentar mobil?

Costul unui aparat dentar mobil este mai mic decat un aparat dentar fix, adica 1200 RON pentru fiecare arcada.

Aparatul dentar lingual

Exista, de asemenea, o alternativa suplimentara la solutiile descrise pana acum. Care? Aparatul dentar lingual! Acest tip de aparat permite aplicarea atasamentelor pe suprafata interna a dintilor, ceea ce il face de fapt invizibil si chiar mai putin greoi, avand in vedere ca parantezele sunt mai mici decat cele traditionale. Atunci, in cazuri mai putin grave si complexe, utilizarea parantezelor poate sa nu fie chiar necesara. La unii pacienti, numai firele metalice sunt suficiente. Ele vor putea totusi sa exercite forte adecvate pentru a misca si alinia dintii.

Costul unui aparat lingual, avand in vedere tehnica de constructie si aplicare mai complexa, este mai mare decat cel al unui aparat dentar conventional. Pretul este in jur de 8200 RON pentru fiecare arcada, dar pretul poate varia in functie de situatia pacientului si de marca de aparat pe care dentistul decide sa o foloseasca.

Invisalign

Vorbind despre ortodontie estetica si invizibila, nu putem sa nu mentionam metoda Invisalign.
Este o tehnologie care de cativa ani a intrat pe piata si castiga treptat teren.

Aparat transparent

Aceasta metoda implica utilizarea de masti, numite aliniatori, practic invizibile si adaptate pentru pacient prin utilizarea de software si tehnologii sofisticate. Mastile, care sunt inlocuite, de obicei, la una sau doua saptamani dupa progresul obtinut pas cu pas, trebuie purtate aproximativ 22 de ore pe zi. Prin urmare, pot fi indepartate pentru a manca si a face sport, si se fac manevre normale de igiena orala la domiciliu. Cu toate acestea, marele avantaj al Invisalign este, evident, aspectul estetic. De fapt, nimeni nu va observa ca purtati masti decat daca le spuneti!

Tipuri si costuri ale Invisalign

Exista diferite „versiuni” ale Invisalign, care trebuie alese in functie de necesitati, care au costuri diferite. Trebuie amintit ca, pentru a mentine rezultatele obtinute, veti avea nevoie apoi de o metoda de retinere. Pretul, in general, este de 1700 de euro pe arcada.

Ce tipuri de Invisalign exista

Invisalign i7: Daca problema oclusiva este usoara, este posibil sa fiti un candidat pentru Invisalign i7. In cele 3 luni de tratament vi se vor administra 7 masti diferite (sau chiar mai putin). Dupa acest timp, dintii va vor fi perfect aliniati.

Invisalign Lite: exista si o versiune lite a Invisalign. In acest caz, tratamentul dureaza 6 luni si este recomandat in cazurile de aglomeratie dentara usoara. Va pot fi livrate pana la 14 masti.

Invisalign: versiunea „clasica” a Invisalign este in schimb conceputa pentru cazuri destul de complicate sau severe. Tratamentul dureaza de la 10 la 24 de luni, iar numarul de masti este nelimitat.

Invisalign First: este versiunea dedicata celor mici. Este o metoda conceputa special pentru pacientii copii si functioneaza exact ca cea aplicabila la varsta adulta.

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro