În funcție de locul și de situația în care sunt utilizate railway sleepers, acestea pot fi de mai multe tipuri. Poate diferi fie lungimea unei traverse cale ferată, fie lățimea sau și alte aspecte. Așadar, dacă vrei să afli mai multe despre traversele de cale ferată din lemn de esență tare, despre cum sunt fabricate și despre utilizările ei, continuă să citești acest articol! Cu siguranță vei rămâne impresionat după ce afli cât de utile și necesare sunt aceste traverse din lemn.
Dacă încă nu ai auzit de noi, suntem fabrica Pamirco din Mănăștiur, județul Timiș, și ne ocupăm cu prelucrarea lemnului. Dorința noastră a fost să continuăm tradiția și istoria fostei fabrici de cherestea din Mănăștiur. Astfel, de mai bine de 15 ani ne ocupăm cu prelucrarea lemnului de esență tare și cu producerea de traverse, și nu numai. Fiind implicați în această industrie de prelucrare a lemnului, producem și alte produse din lemn necesare fabricilor producătoare de mobilă.
Așadar, la noi vei găsi următoarele produse:
Astfel, prin achiziționarea produselor din lemn de la compania noastră beneficiezi de o varietate de produse. Fiecare bucată de lemn este prelucrată cu foarte multă atenție, astfel încât fiecare produs finit să fie perfect.
În cadrul fabricii noastre utilizăm în mod exclusiv lemn de fag și de stejar, adică lemn de esență tare. Deși traversele pot fi fabricate și din lemn de esență moale, am considerat că lemnul de esență tare va rezista mult mai bine în timp.
Prelucrarea lemnului se face cu mare atenție, doar de către profesioniști în domeniu. Se respectă un anumit număr de pași și o anumită ordine atunci când vine vorba de obținerea produsului finit. Materia primă trece prin multiple procese, printre care vom aminti de 3 dinte ele:
IMPREGNAREA | USCARE ARTIFICIALĂ | ABURIRE |
- se relizează cu creozot de huilă ( cărbune )
- protejează împotriva mucegaiului, umezelii, rezelor UV, viermilor mâncători de lemn și alți dăunători - capacitate: 40 de m3 de lemn / 24h |
- se realizează în uscătoare de ultimă generație
- este mai rapidă și mai sigură decât uscarea naturală - crește capacitatea de producție - capacitate: 300 de m3 / ciclu de uscare |
- conferă flexibilitate lemnului pentru a putea fi îndoit sau îndreptat
- se realizează într-o serie de aparate moderne - capacitate: 40 de m3 de lemn / 24h |
Dacă traversele se împart într-o serie de categorii în funcție de materialul din care sunt fabricate, traversele de lemn se împart și ele în 4 tipuri. Aceste 4 tipuri sunt standard și au o serie de caracteristici prin care se deosebesc între ele.
Traverse Tip A1 | Traverse Tip A2 | Traverse Tip B | Traverse Tip C |
- pe secțiune prezintă o formă dreptunghiulară
- utilizate în cadrul podurilor, schimbătoarelor, traversărilor, etc. |
- pe secțiune prezintă colțurile de sus aplatizate la un unghi de 45° | - prezintă pe secțiune 3 muchii drepte, prelucrate și o muchie neprelucrată, naturală | - prezintă pe secțiune 2 muchii prelucrate, drepte și 2 muchii naturale, neprelucrate |
În funcție de necesitate este utilizat un tip anume dintre cele 3. Traversele de cale ferată normale sau clasice sunt împărțite în 2 categorii, în funcție de lungimea și lățimea acestora. Astfel vom avea:
Acum că ai mai multe informații despre tipurile de traverse de cale ferată din lemn, modul de obținere și tipurile, cu siguranță îți va fi mai ușor să alegi ceea ce îți trebuie. Trebuie să știi că o colaborare alături de compania noastră îți va aduce o întreagă echipă de profesioniști alături de tine, pentru a te ajuta în luarea celei mai bune decizii!
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Află și tu ce traversă ți se potrivește cel mai bine
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro