Afla gradul de inteligenta al copilului tau cu ajutorul unei stafide!

O stafida va poate prezice gradul de inteligenta al copilului dumneavoastra, conform ultimelor studii realizate de catre Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Cercetatorii pretind ca pot prevedea cat de bine se va descurca la scoala un copil in varsta de 8 ani, folosind nimic mai mult decat o stafida si o ceasca. Metoda ar putea fi cel mai simplu test inventat vreodata pentru a masura aptitudinile unui copil. Cercetatorii au testat sute de copii in varsta de 20 de luni, asezand o stafida sub o ceasca in fata lor, spunandu-le ca trebuie sa astepe sa o manance pana in momentul in care li se spune. Potrivit publicatiei The Telegraph, testul desi pare simplu, poate fi foarte greu pentru un copil si multi vor sfarsi prin a nu reusi sa-l treaca. In final, s-a descoperit faptul ca acei copii care au reusit sa astepte sa manance stafida cand li s-a spus, au castigat 7 puncte in plus la IQ cand ajungeau la varsta de 8 ani.

“Jocul cu stafida este o unealta usoara si eficienta mai ales si pentru ca imbunatateste controlul de inhibare la copii tineri si poate fi folosit pentru identificarea deficitului de atentie si de invatare la copilul mic.

S-a mai descoperit si faptul ca, cu cat este mai micut un copil cu atat mai greu ii este sa-si stapaneasca controlul de inhibare si cu atat mai jos este gradul sau de atentie.

Sursa: Huffington Post