Ţi s-a ars un bec din dormitor sau sufragerie? Este cazul să-l înlocuieşti cu unul nou. Dar ştii ce modele să alegi? Iată mai jos care sunt tipurile de becuri pe care le poţi cumpăra precum şi avantajele şi dezavantajele acestora.
Becurile LED oferă o lumină direcţională însă, folosite în grupuri, dispozitivele ce folosesc LED-uri sunt o alternativă ce oferă o lumină de calitate mai bună şi consumă mult mai puţin decât becurile incandescente.
- Durata de viaţă mare – becurile LED pot fi folosite de două ori mai mult (până la 50.000 de ore) faţă de cele fluorescente şi de peste 50 de ori mai mult faţă de cele incandescente.
- Rezistenţă crescută – becurile LED sunt rezistente la şocuri şi vibraţii pentru că nu au filament precum cele incandescente.
- Eficienţă superioară – becurile LED produc o lumină mult mai puternică şi mai apropiată de conceptul de lumină albă.
- Consum redus de energie – principalul avantaj al acestui tip de becuri este consumul său scăzut, de 10-15 ori mai mic decât cel al unu bec incandescent.
- Tipul de lumină – becurile LED produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare ele având o eficienţă foarte scăzută. (90% din energia electrică ce le străbate este tarnsformată în căldură, şi numai 10% este transformată în lumină)
- Preţul mare – preţul destul de piperat este, probabil, cel mai mare dezavantaj al becurilor LED. În timp însă, prin economisirea energiei, costurile se amortizează.
- Lumina direcţională – becurile LED produc lumină direcţională adică lumina nu este împrăştiată uniform în întreaga încăpere. Cu timpul însă, această problemă a fost parţial remediată, prin apariţia unor modele noi cu mai multe diode LED şi un sistem de lentile care împăştie lumina adoima becurilor incandescente.
» Preluat de pe LivePr.ro - Afla cele mai importante beneficii pentru cei care folosesc becuri cu led de la Led Zone
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro