Stim cu totii ca foamea este o nevoie naturala dar cand vorbim de pofte este cu totul altceva. Exista cateva alimente care produc o senzatie de satietate in organism odata ce sunt consumate.
Iata care sunt alimentele care scad pofta de mancare, potrivit nutritionistului Lygia Alexandrescu: ovazul, semintele de in, nucile, somonul, ceaiul verde, apa, albusul de ou, varza, tofu natural si merele.
Nutritionista sustine ca ovazul este alimentul care are un indice glicemic scazut dar care dupa ce este consumat produce o senzatie de satietate pe o perioada lunga de timp.
Nucile sunt de asemenea o sursa de proteine si contin micronutrienti care stimuleaza doi hormoni care inhiba apetitul, respectiv grelina si peptida YY.
"Uleiul de in este produsul cel mai cunoscut al acestei plante, însă semințele crude de in sunt recunoscute pentru rolul lor de inhibitor de apetit. Acest lucru se datorează prezenței în compoziția semințelor a acizilor grași esențiali omega 3 și a unei mari cantități de fibre. Ambele au rolul de a diminua creșterile nivelului glicemiei și deci țin sub control senzația de foame", sustine Alexandrescu.
Apa este foarte importanta pentru organism si de multe ore creierul transmite organismului senzatia de foame si nu de sete.
Ceaiul verde contine leptine, hormoni responsabili de reglarea apetitului zilnic al unei persoane. Este recomandat a se consuma inaintea meselor principale.
Sursa: Agerpres
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro