Exista diferite motive pentru care o persoana fumeaza sau ia decizia de a se apuca de fumat. Printre acestia: stresul, supararea, placerea de a fuma atunci cand bei o cafea sau poate simpla socializare sau anturajul. Indiferent de motivele pe care fiecare le invoca pentru viciul sau, cert este ca a te lasa de fumat este una dintre „activitatile†cel mai greu de indeplinit deoarece avem de-a face cu un drog.Medicatia moderna de asistare a fumatorului este de un real ajutor in procesul renuntarii la fumat, stiindu-se ca vointa nu functioneaza decat in 3-5% din cazuri.
Nocivitatea fumatului este cunoscuta de majoritatea oamenilor. Gestul de a trage fum in piept presupune inafara celor peste 1500 de compusi inhalati ,din care 65 sunt cancerigeni ,introducerea si a nicotinei, o substanta care provoaca la inceput o senzatie placuta, de relaxare. Desi la inceput, un fumator isi aprinde o tigara doar pentru a repeta placerea momentului de buna-dispozitie indus, cu timpul creierul se adapteaza si „cere†o cantitate din ce in ce mai mare de nicotina pentru a obtine acest efect. Nu este de mirare ca atunci cand nu fumeaza pentru o perioada de timp, un fumator impatimit are deja o serie de fenomene de „ sevraj†ca in cazul oricarui drog care se manifesta sub forma unei stari de nervozitate sau agitatie, a tulburarilor de tranzit (constipatie, diaree), a insomniei, deficitului de concentrare, etc.
Specialistii spun ca din fiecare tigara se fumeaza in medie 10 pufuri. Un om ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - „Lasa-te de fumat si bucura-te de viataâ€! - ...
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro