Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a fost obligată vineri de Curtea de Apel București să plătească PSD banii pe care partidul i-a cheltuit în campania pentru alegerile europarlamentare.
Este vorba de 3,38 milioane lei, la care se adaugă dobânda aferentă sumei de la data de 26 august 2019 până la momentul introducerii acţiunii în instanţă, respectiv 4 octombrie 2019, pe care președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, este obligat de instanță să o plătească PSD în solidar cu Autoritatea pe care o conduce.
"Anulează decizia de nerambursare a cheltuielilor electorale nr. 12DC/26.08.2019 şi adresa nr. 17577/24.09.2019 emise de pârâta Autoritatea Electorală Permanentă. Obligă pârâta Autoritatea Electorală Permanentă să emită decizia de rambursare a cheltuielilor electorale în valoare de 3.380.634,03 lei. Obligă pârâţii, în solidar, la plata dobânzii legale aferente sumei de 3.380.634,03 de la data de 26.08.2019 până la data introducerii acţiunii - 04.10.2019", se arată în hotărârea instanţei, citată de Agerpres.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În vara anului trecut, Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu deconteze PSD banii cheltuiți în campania electorală pentru alegerile europarlamentare pentru că cererea PSD de rambursare a sumei era semnată de Mircea Drăghici, care demisionase din funcția de trezorier al PSD și care nu mai putea, astfel, să reprezinte legal partidul.
Suma reprezintă contribuții ale candidaților partidului în campania electorală.
Toate partidele și-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepție: PSD. Social-democrații au solicitat pentru rambursare 3.380.634 de lei.
Problema a apărut pe documentele semnate la AEP de fostul trezorier, Mircea Drăghici, cel care își dăduse însă demisia din această funcție la începutul lunii iunie.
Viorica Dăncilă a anunțat la finalul Comitetului Executiv al PSD din 5 iunie că Mircea Drăghici și-a dat demisia din funcția de trezorier, iar ea a luat act de această demisie.
Semnătura lui Mircea Drăghici a dus însă, în final, la nerambursarea sumelor cerute, deși Autoritatea Electorală Permanentă considera, în primă fază, că aceasta nu reprezintă o problemă.
Mircea Drăghici este urmărit în dosare penale, iar în cel referitor la subvenția primită de partid de la stat, din care a cumpărat o vilă în Pipera și un Mercedes, a fost trimis în judecată.
Citește și:
Neregulile descoperite în finanțele PSD: plăți fără documente și semnătură, sume publice și private amestecate într-un singur cont
Sursa: europalibera.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro