Adrian Zuckerman: Corupția din guvernul care l-a ajutat pe Liviu Dragnea nu va fi acceptată

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj necruțător celor care au modificat legile justiției pentru a-l sprijini pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, să evite pedeapsa cu închisoarea.

„Ca să restaurăm respectarea principiului statului de drept, nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an! Corupția din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiției doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată!”, a susținut în discursul său ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, la conferința anuală „Provocări globale în domeniul securității cibernetice”, organizată de CERT-RO.

De asemenea, spune ambasadorul, „cei care au participat și au ajutat la privarea poporului român de statul de drept și care s-au pretat la fapte de corupție nu vor avea sprijinul nostru”, atrăgând atenția că, în caz contrar, „numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu ușurință.”

El a adresat un mesaj și celor „din afară” și „din interior” care subminează democrația și libertatea din România. 

„Aplicarea principiului statului de drept este esențială și are prioritate în toate inițiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, și, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democrația și libertatea României, precum și progresele realizate de poporul român. Nu vom consimți niciodată la așa ceva!”, a mai spus Adrian Zuckerman. 

 

 

Sursa: europalibera.org