Adormitul la volan, o problemă

aprilie 2, 2014

Adormitul la volan este cauza multor accidente rutiere grave şi constituie un pericol real şi des întâlnit pentru participanţii în trafic. Un studiu francez confirmă acest lucru şi trage un semnal de alarmă.

Specialiştii francezi de la INSV (Institut National du Sommeil et de la Vigilance) au realizat un studiu care abordează grava problemă a adormitului la volan, concluziile fiind unele de speriat, conform promotor.ro

9% din şoferii care au luat parte la studiu recunosc că au adormit cel puţin o dată la volan în ultimele 12 luni, în timp ce 6% afirmă că li s-a întâmplat să adoarmă la volan de mai multe ori.

Bărbaţii şi tinerii sunt cei mai afectaţi de starea de somnolenţă la volan, rezultatele arătând că 40% din cazuri survin în timpul deplasării pe autostradă. 7% din cei care au adormit la volan nu au reuşit să se trezească la timp şi au suferit leziuni uşoare în urma unor accidente minore.

Cei care observă că apar simptome ale somnolenţei la volan trebuie să îşi schimbe stilul de viaţă. 28% din cei interogaţi nu iau nicio măsură în această privinţă, în timp ce 18% consideră că o creştere a vitezei de rulare îi va stimula, le va alunga starea de somnolenţă şi îi va ţine concentraţi.

Acest fenomen reprezintă un pericol în trafic. Remediile sunt simple. Nu plecaţi la drum dacă sunteţi obosit. Faceţi pauze de 10 minute la fiecare două ore de condus. Astfel, adormitul la volan nu va constitui o problemă pentru dumneavoastră sau ceilalţi participanţi la trafic.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro