Adobe primeste premiul Emmy pentru Flash Video

Decernarea premiului recunoaşte rolul tehnologiei Flash Video în transpunerea pe Internet a emisiunilor de televiziune populare Adobe Systems Incorporated a câştigat un premiu Emmy® la categoria Technical and Engineering din partea Academiei Naţionale de Arte şi Ştiinţe de Televiziune pentru tehnologia sa Flash® Video, ca recunoaştere a rolului fundamental jucat de acest program în transpunerea pe Internet a emisiunilor de televiziune. Premiul la categoria Streaming Media Architecture & Components a fost anunţat astăzi de către Academia Naţională de Televiziune şi va fi înmânat formal companiei Adobe în cadrul unei ceremonii care va avea loc cu ocazia unei emisiuni comerciale CES ce va fi difuzată în ianuarie 2007 la Las Vegas.

În prezent, emisiuni de televiziune precum Lost (Naufragiaţii), Desperate Housewives (Neveste disperate), Grey’s Anatomy (Anatomia lui Grey) şi Friday Night Lights (Luminile de vineri seara) sunt transmise online datorită tehnologiei Flash Video, aceasta asigurând şi caracteristicile video ale unor site-uri de relaţii interumane precum YouTube şi MySpace.

“Flash Video schimbă fundamental rolul secvenţelor video de pe Internet, iar acest prestigios premiu reprezintă o dovadă în plus al impactului profund pe care îl are această tehnologie asupra modului în care televiziunile îşi transmit emisiunile,” a afirmat Shantanu Narayen, preşedinte şi COO la Adobe. “ABC şi NBC şi fenomene ale culturii pop precum YouTube şi MySpace se bazează pe tehnologiile Adobe pentru a câştiga noi audienţe. Câştigarea acestui Emmy reprezintă o recunoaştere meritată a angajării continue a echipelor de proiectanţi şi a firmei Adobe în direcţia inovaţiei în domeniul mediilor dinamice.”

Tehnologia Flash Video permite utilizatorilor să vizualizeze secvenţe video interactive de înaltă calitate sub forma unei experienţe Web video cu adevărat continue şi activabile instantaneu. Flash Video este furnizat prin intermediul programului Adobe® Flash® Player, permiţând producătorilor de materiale să atingă maximum de audienţă pe Web şi să lanseze secvenţe video online consecvente, de mare impact, pe toate platformele şi browserele importante, reducând simultan costurile de dezvoltare, asigurare a calităţii şi de suport. Adobe Flash Player este instalat pe mai mult de 700 de milioane de sisteme mobile şi de birou conectate la Internet. Flash Video lucrează cu Flash® Media Server 2 pentru a oferi organizaţiilor o modalitate scalabilă şi sigură de a furniza conţinut video continuu, iar parteneriatele cu cei mai importanţi furnizori de conţinut în reţea – Akamai, Limelight şi VitalStream – creează fundaţia pentru furnizarea de Web video şi aplicaţii media variate către cea mai vastă audienţă posibilă din Internet.

Premiile Emmy din categoria Technology & Engineering onorează realizările în două domenii: inginerie şi tehnologie ştiinţifică pentru televiziunea de mare audienţă, care include distribuţia clasică, prin cablu şi prin satelit, şi televiziune personală şi de bandă largă, care cuprinde televiziunea interactivă, tehnologia jocurilor, Internetul, telefonia celulară, reţelele private şi media playere personale. O adunare selectă de profesionişti din domeniu trece în revistă şi recomandă tehnologiile şi pe potenţialii laureaţi.