Când construiești propria locuință sau când te muți într-un bloc nou ai pretenția ca toate cerințele legate de termoizolație să fie îndeplinite. În acest fel crește și gradul de confort iar cheltuielile sunt semnificativ reduse.
Mai exact, vrei ferestre care prezintă valori superioare de izolatie termică și fonică, vrei un acoperiș care să elimine pierderile de căldură și mai vrei pereți consolidați și izolați.
Izolarea termică trebuie realizată pe toate părțile importante ale unei case, în funcție de pierderile de căldură înregistrate.
Statisticile spun că cele mai reci zone ale suprafeței unui imobil sunt reprezentate de pereții exteriori și ferestre, neîngrijirea corespunzătoare a acestora aducând pierderi de peste 40% din căldura unei case. Urmează apoi acoperișul și pardoseala, care necesită o izolare optimă pentru a reduce pierderile de energie termică.
Avantajele izolării pereților în exterior sunt numeroase și foarte profitabile:
economie de energie
cheltuieli mai mici pentru întreținere
menținerea unei temperaturi medii în locuință
creșterea rezistenței construcției
rezistența pereților la îngheț.
Deși pereții exteriori sunt cei mai indicați pentru termoizolație nu trebuie neglijați nici pereții care despart încăperile încălzite de cele neîncălzite, cum ar fi garajul sau demisolul. Căldura are tendința de a “căuta†zone mai răcoroase iar transferul de energie termică este mult mai pronunțat spre aceste zone.
Polistirenul expandat și spuma poliuretanică reprezintă, pentru moment, cele mai eficiente și utilizate materiale în izolarea pereților. Alegerea modelului de polistiren (grosime și densitate) se face în urma realizării unui calcul energetic al locuinței. Dar mai poți avea în vedere vata de sticlă, vata minerală, poliuretanul sau celuloza, toate având proprietăți deosebite pentru termo și fonoizolarea anumitor zone din casa ta.
Soluția optimă de izolație termică este cea pe suprafața exterioară a pereților, în acest fel micșorându-se riscul apariției condensului sau mucegaiului. Plăcile de polistiren se lipesc pe pereți cu ajutorul unui adeziv, după care se fixează din loc în loc cu suporți speciali. Totul se acoperă apoi cu tencuială.
Realizarea unei izolații termice și fonice de calitate are ca efecte eliminarea condensului/mucegaiului de pe suprafețele interioare ale pereților dar și îmbunătățirea confortului în interiorul casei.
Locuința ta oferă familiei un confort termic sporit?
» Preluat de pe LivePr.ro - Acum poti izola termic casa - Termenul de ...
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro