Speriata de cancer, actrita Angelina Jolie a suferit o operatie de indepartare a ovarelor

Actrita Angelina Jolie a suferit o operatie de indepartare a ovarele si trompele uterine, ca o masura preventiva impotriva cancerului. Potrivit publicatiei New York Times, Jolie a spus ca ea a ales sa faca aceasta interventie chirurgicala pentru ca poarta o gena care i-a dat un risc de 50% de a dezvolta cancer ovarian. Cu doi ani in urma, Jolie, a carui mama a murit de cancer, a suferit si o interventie de mastectomie dubla.
“Nu este usor sa iei astfel de decizii”, a spus ea. “Dar este posibil sa preiau controlul asupra problemelor de sanatate din viata mea”.

In articolul, intitulat Angelina Jolie Pitt: Jurnalul unei operatii chirurgicale, renumita actrita a scris despre procedura, spunand: “. Este o interventie chirurgicala mai putin complexa decat mastectomia, dar efectele sale sunt mai severe. In aceasta situatie o femeie ajunge fortat la menopauza”. Jolie, care este, de asemenea, si director de film , va lua de acum inainte hormoni de substitutie.
Ea a ales ca ovarele si trompele uterine sa-i fie eliminate dupa o verificare amanuntita care a pus-o pe lista posibila a bolnavelor de cancer ovarian inca de timpuriu, fiind vorba despre boala care i-a ucis bunica si matusa, de asemenea.
“Doctorii mei mi-au indicat ar fi trebuit sa fac o interventie chirurgicala preventiva cu un deceniu inainte”, a scris Jolie. “Mama mea a fost diagnosticata cu cancer pe cand avea 49 de ani. Eu am 39.” Angelina Jolie, este casatorita cu actorul Brad Pitt, si are sase copii, dintre care trei sunt adoptati.

Sursa: BBC