Actiune de protest in fata Ministerului Mediului maine, 7 martie, de la ora 12.00

 Campania Salvaţi Roşia Montană vă invită miercuri, 7 martie, începând cu ora 12.00, la o acţiune de protest al cărei scop este demiterea Secretarului de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, D-l Marin Anton, direct responsabil de evaluarea impactului asupra mediului pentru Proiectul Rosia Montană.

Protestul survine în urma afirmaţiilor scandaloase şi a poziţiei exprimate de D-l Marin Anton în cadrul emisiunii “Judecă tu!” difuzată de postul de televiziune TVR 1, în data de 23 februarie 2012. In data de 28 februarie 100 de ONG-uri, experţi şi cadre universitare au adresat prim-ministrului Răzvan Ungureanu o scrisoare deschisă prin care au solicitat demiterea D-lui Marin Anton, însă demersul lor nu a primit niciun răspuns din partea Guvernului.

Participanţii la protest îl vor invita pe D-l Marin Anton să cunoască flora, fauna şi locuinţele din Roşia Montană aşa cum există ele în realitate, şi nu cum sunt văzute din vehiculele de teren cu care se efectuează vizitele de documentare ale Comisiei Tehnice de Analiză din cadrul Ministerului Mediului. De asemenea, în timpul acţiunii de protest D-l Anton este aşteptat să le demonstreze participanţilor cum cianura nu prezintă riscuri pentru sănătatea umană.

Acţiunea de protest va avea loc miercuri, 7 martie, începând cu orele 12.00, în faţa clădirii Ministerului Mediului şi Pădurilor (Bd. Libertăţii, nr. 12).

Pentru informaţii suplimentare: 0741 137 266

Vă aşteptăm,
Asociatia Alburnus Maior