Acoperiș verde -calitate superioara Odu Green Roof

Inspirată din casele nordicilor și britanicilor, ideea de acoperiș verde este un concept tot mai des folosit pentru acordarea unui plus de funcționalitate și estetică casei sau spațiului nostru, ajutându-ne să ne folosim de spațiul de pe acoperiș pentru o zonă de recreere și relaxare sau pentru a ecologiza zonele urbanistice.

Deși ne poate părea că pentru un acoperiș verde vom plăti un preț colosal ar trebui să afăm că investiția noastră se va amortiza în timp pentru că, pe lângă avantajele bine cunoscute atribuite acoperișurilor verzi pentru reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității aerului, acestea au și un bine meritat rol în asigurarea unei termoizolații eficiente, contribuind la reducerea cheltuielilor energetice. De asemeni, îngrijirea unui acoperiș verde nu ar trebui să ne coste un preț exagerat pentru că, realizarea unui astfel de proiect ne permite să îngrijim singuri spațiul verde de pe acoperiș.

Vegetația folosită pe un acoperiș verde poate fi aleasă în funcție de structura acoperișului și ideea dumneavoastră, prețul acoperișului verde putându-se modifica în funcție și de alte facilități pe care le doriți a fi instalate. De exemplu, alegerea unei vegetații de tip intensiv, adică o vegetație constituită din variate specii de plante, de la cele mai mici până la arbori, are un preț ușor mai ridicat decât în cazul vegetației pe un acoperiș de tip extensiv, pentru că, în cazul celui intensiv substratul poate ajunge la o dimensiune de până la 150 cm datorită arborilor, lucru la care se adaugă și mecanismele de ancorare ale arborilor.

De asemeni, adăugarea unor facilități de tipul aleilor sau teraselor de tip deck ori a suprafețelor construite pentru relaxare, modifică prețul unui acoperiș verde. Cu toate acestea, investiția financiară nu trebuie să fie un impediment deoarece, o dată realizat, acest acoperiș verde vă va încânta și va da un plus de personalitate clădirii dumneavoastră, în afara tiparelor monotone din planurile urbanistice.

În materie de terase verzi, piața din România beneficiază de relativi puțini experți pentru astfel de amenajări încât alegerea cuiva care să pună în aplicare ideile noastre trebuie făcută cu grijă. Experții odu-green roof ne pun la dispoziție tot ceea ce ține de realizarea de acoperiș verde, de la idei, planuri, consultanță, materiale de cele mai bune calitate până la executarea lucrării, totul la un raport calitate-preț care să satisfacă nevoile și ideile dumneavoastră. Portofoliul lor, amplu și îndrăzneț îi recomandă la cele mai înalte standarde.

 

 

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Acoperiș verde -calitate superioara Odu Green Roof