Abdominoplastia o procedura complexa


Ce este abdominoplastia

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala estetica de reducere a dimensiunilor abdomenului, prin inlaturarea excesului de grasime de piele si intarirea tonusului muscular abdominal. Aceasta procedura chirurgicala se realizeaza prin indepartarea tesutului tegumentar si de grasime care sunt in exces printr-o incizie transversala de lungime variabila, in functie de pacient.

Beneficiile abdominoplastiei

Beneficiile abdominoplastiei pot fi estetice, psihologice si medicale. Beneficiile estetice vor fi reprezentate de un abdomen suplu, plat, o talie ingusta si fara vergeturi. Aceste beneficii contribuie la cresterea increderii de sine, datorita beneficiilor estetice, si chiar la reintoarcerea la anumite activitati sociale respinse din cauta profilului neplacut al abdomenului, precum mersul la plaja.

Alegerea medicului specialist pentru abdominoplastie

Alegerea mediului specialist trebuie sa fie un aspect foarte important, acesta trebuie sa fie unul specializat in domeniu, care sa ofere toate conditiile necesare pentru o astfel de operatie. In acest sens, poti sa beneficiezi de cele mai bune conditii in cabinetul Dr. Jecan pentru o operatie de abdominoplastie la un pret foarte bun, efectuata de unde medic specializat in chirurgia estetica si reconstructiva.

Pregatirea pentru abdominoplastie

Pacientul care urmeaza sa sufere o interventie de abdominoplastie trebuie sa aiba in vedere o pregatire riguroasa. Aceasta include renuntarea la fumat si la bauturi alcoolice pentru cateva saptamani inainte si dupa operatie si intreruperea eventualei administrari de medicamente anticoagulante. In plus, trebuie ca pacientul sa tina cont cu strictete de recomandarile medicului chirurg.

Factori care influenteaza abdominoplastia

Acesti factori determina decizia medicului in legatura cu efectuarea abdominoplastiei si cu metodele de interventie. Cei mai importanti asemenea factori sunt starea generala de sanatate, varsta, marimea si forma abdomenului, localizarea depozitelor de grasime abdominala, gradul de elasticitate a pielii etc.

Recuperarea dupa abdominoplastie

Dupa abdominoplastie, este posibil ca, o scurta perioada de timp, unii pacienti sa nu se poata deplasa, avand, astfel, nevoie de suport pentru miscare. Eventualele vanatai pot disparea in timp de 2 pana la 4 saptamani, dupa care se pot observa rezultatele initiale ale abdominoplastiei. Rezultatul final se vede aproximativ dupa doua luni, dar locul in care s-a intervenit se va ameliora din ce in ce mai mult, pana la 2 ani.

Mentinerea rezultatelor abdominoplastiei

Abdominoplastia nu este o solutie de infrumusetare permanenta daca pacientul nu isi intretine noua silueta dupa operatie. Astfel, este necesar ca acesta sa aiba o dieta echilibrata si sa faca sport pentru mentinerea unei greutati stabile.


» Preluat de pe LivePr.ro
Abdominoplastia o procedura complexa