A patra editie a “Taberei de vara pentru cercetasi”

Ministerul Apărării, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, lansează pe pagina proprie de Internet – www.mapn.ro/tabara, concursul naţional de selecţie a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la cea de-a patra ediţie a “Taberei de vară pentru cercetaşi”, care se va desfăşura în prima jumătate a lunii august 2007 la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Asociaţia Euroatlantică “Manfred Worner”.

Desfăşurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca obiective dezvoltarea şi valorificarea calităţilor fizice şi morale ale tinerilor participanţi, a spiritului de competiţie şi de echipă.

Concursul de selecţie se desfăşoară on-line în perioada 01.03–01.06.2007 şi îşi propune să testeze cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi EU.

Elevii care doresc să participe la activitate trebuie să completeze un formular de înregistrare si să răspundă la cele 35 de întrebări ale concursului.

În perioada 1-15 iunie a.c., juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de fiecare elev şi va întocmi clasamentul avându-se în vedere punctajul obţinut şi momentul primirii răspunsurilor. Primii 42 de elevi se califică pentru a participa la tabăra de pregătire.

Programul taberei va cuprinde activităţi aplicativ–militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă.