A fost lansata editia 2006 a Ghidului financiar bancar al Romaniei

A fost lansata editia 2006 a Ghidului financiar bancar al Romaniei, acest ghid pune la dispoziţia dumneavoastră informaţii esenţiale despre modul în care puteţi fi ajutat (fie de bancă, fie de bursă) să faceţi bani, oferindu-vă instrumentele de baza pentru efectuarea calculelor de “rentabilitate”.

In primul capitol sunt prezentate cauzele, tipurile şi efectele inflaţiei, creşterea economică, precum şi piaţa valutară. Ne este explicată distincţia dintre inflaţie şi creşterea preţurilor, aceasta din urmă fiind doar un efect al inflaţiei – un fenomen mult mai complex.

Din ghid mai aflăm detalii despre serviciile şi produsele bancare, cum ar fi creditele şi liniile de finanţare, cardurile ca mijloc de plată, dar şi “împrumut la purtător”, alte produse şi servicii bancare. Suntem tentaţi să credem că aproape fiecare român are un depozit la bancă, însă din cercetările de piaţă prezentate în Ghidul financiar bancar, reiese că doar 30% dintre români merg la bancă pentru a-şi depune economiile într-un depozit la termen în lei sau în valută.

O altă secţiune ne prezintă leasingul operaţional şi financiar, leasingul cross-border, precum şi leasingul imobiliar. Conform studiilor, în următorii 2-3 ani, leasingul imobiliar ar putea să devină o opţiune la creditul imobiliar şi ipotecar, opţiune care nu va mai putea fi neglijată.

Capitolul final reuneşte informaţii pe înţelesul tuturor, despre impozite şi taxe – tipuri de impozite, calendarul acestora şi cota unică de impozitare.

Cu ajutorul sfaturilor pe care Ghidul financiar bancar vi le pune la dispozţie, veţi gestiona mai bine banii dumneavoastră şi cu siguranţă veţi rămâne cu mai mulţi bani în cont.

Ghidul este disponibil la preţul de 15.50 RON în reţeaua de librării, în centrele de presă, dar şi prin comandă directă la editura House of Guides.
Mai multe detalii pe www.houseofguides.ro
(House of Guides)