A fost lansat portalul Pro-Audio.ro dedicat inginerilor de sunet

Pro-audio.ro este primul site de informare si discutii in domeniul audio profesional din Romania. Speram ca initiativa noastra vine in intampinarea dorintei de informare atit a profesionistilor cit si a amatorilor interesati de productia muzicala si audio-vizuala. Scopul nostru este de a crea o comunitate a muzicienilor, producatorilor si inginerilor de sunet din Romania, in care sa oferim posibilitatea schimbului de opinii, experienta sau solutii la diferitele probleme care apar in acest domeniu.

Ne propunem sa va tinem la curent in legatura cu lansarile de produse profesionale pe piata audio, sau cu expozitiile anuale (cum ar fi Summer/Winter NAMM, Music MESSE sau AES) la care aceste produse sint anuntate, ca si cu alte evenimente conexe.

Pro-audio.ro isi mai propune, tot in premiera in Romania, si realizarea unor interviuri inedite atit cu specialistii pe care ii avem in tara, cit si cu nume importante din strainatate, pentru a-i ajuta pe cei interesati sa inteleaga corect elementele/etapele productiei muzicale sau audio-vizuale, aspect inca insuficient cunoscut la noi, dupa cum observa si Ronny Morris, un veteran al masteringului in SUA, care spunea ca ‘in Romania, industria muzicala nu e pusa la punct’ si ca ‘practic nu exista niste standarde’.

Pe website veti gasi si recenzii ale anumitor productii muzicale, ca si ale unor piese de echipament atit hardware cit si software. De asemenea vom oferi, in cadrul rubricii ‘Studio tips’, numeroase gaselnite menite sa va usureze munca in studio.

Forumul cuprinde sectiuni structurate pe etapele procesului de productie, la care se adauga si ramurile conexe acestuia, de la sinteza/sampling, la configurarea unui computer destinat productiei audio, avand chiar si o rubrica de mica publicitate, unde va puteti expune ofertele sau cererile, atit de echipament audio cit si de slujbe in domeniu.
www.pro-audio.ro (Pro-Audio.ro)