A fost lansat portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

august 2, 2010

Portalul http://profesorulcreator.siveco.ro, una dintre cele mai importante componente ale proiectului “Profesorul creator de soft educational”, a fost lansat!

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 din Fondul Social European si realizat in cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania SA.

Obiectivul proiectului consta in elaborarea si implementarea unui program de formare continua pentru 1.500 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.

Inscrierea cadrelor didactice se face on-line pe portalul proiectului http://profesorulcreator.siveco.ro, urmand ca rezultatele selectiei sa fie comunicate in data de 31.08.2010. Cursurile sunt gratuite, incep in octombrie 2010 si dureaza sase luni. Fiecare curs are 89 de ore.

Profesorii care vor urma programul de formare continua isi vor putea publica proiectele pe portal, dezvoltarea acestuia deschizand posibilitatea crearii unei comunitati virtuale prin care se incurajeaza schimbul de idei. Aceasta comunitate virtuala va activa si dupa finalizarea proiectului, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiind astfel de resurse valoroase pentru utilizarea TIC in procesul didactic.

In cadrul activitatii de evaluare a proiectelor personale, fiecare cadru didactic va sustine prezentarea proiectului inscris pe portal, iar in baza calificativului obtinut, absolventii programului de formare vor primi atestate profesionale purtatoare de credite transferabile (25) si diplome care sa confere statutul de creator de soft educational.

La final, proiectele selectate pentru concursul national vor fi publicate pe portal.

De asemenea, prin intermediul portalului se vor furniza informatii referitoare la reglementari si standarde nationale si europene din domeniul educational si exemple de bune practici nationale si transnationale.

Proiectul realizat in cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania SA, contribuie la atingerea obiectivelor specifice Axei Prioritare nr. 1 din POS DRU 2007-2013 prin imbunatatirea accesului la educatie si ... » citeste tot comunicatul - A fost lansat portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro