A fost infiintata Asociatia Persoanelor cu Deficiente de Auz Darul Sunetului

martie 15, 2010

 Cu ocazia implantarii a doi copii hipoacuzici cu varsta de 2 ani, in ziua de 15 martie 2010, la spitalul MS Curie din Bucuresti, dorim sa va prezentam cateva informatii despre asociatia nou-infiintata

Conferinta de presa se va desfasura in data de 15 martie 2010, incepand cu ora 15:00, la sala de conferinte a Spitalului Marie S. Curie din Bucuresti.
Conf. Dr. Dan Cristian Gheorghe de la Spitalul Marie S. Curie si Prof. Dr. Med. Roland Laszig de la Clinica Universitatii din Freiburg (Germania) vor realiza doua interventii chirurgicale, in urma carora doi copii cu hipoacuzie profunda (surditate) vor intra in lumea sunetelor. Cei doi medici vor vorbi despre modul in care au decurs interventiile, despre colaborarea lor si despre importanta implantului cohlear, ca unica solutie pentru hipoacuzia profunda.
Implantul cohlear este un dispozitiv biomedical care se adreseaza persoanelor cu hipoacuzie profunda, congenitala sau rezultata in urma unei infectii ori a unui traumatism sever. Folosit cu succes in practica medicala mondiala inca din anul 1982, in Romania are o istorie mai scurta, primul astfel de dispozitiv fiind implantat in anul 2000 la Iasi. Cele mai multe interventii de acest gen au fost realizate in Bucuresti, la Institutul de Fono-Audiologie si Chirurgie Functionala O.R.L. Prof. Dr. D. Hociota. Efortul depus pana in acest moment de medici si de sistemul medical nu este suficient. Multi copii inca asteapta bucuria de a auzi.
In momentul de fata, Spitalului de copii M.S. Curie ii revine un rol extrem de important, pentru ca interventia cu un implant cohlear este recomandat sa aiba loc cat mai devreme, de preferat intre 1 si 2 ani. Recuperarea copiilor este, in aceasta situatie, de aproape 100%, acest lucru insemnand ca ei vor putea sa duca o viata normala, sa mearga la scoala si la facultate, sa se integreze complet in societate si sa se bucure de viata.

In Romania sunt sute de copii pe listele de asteptare pentru a primi un implant cohlear, iar alte sute nu au aflat inca despre aceasta solutie. Chiar daca dispozitivul ar economisi sume semnificative de bani din bugetul statului prin reintegrarea copiilor hipoacuzici in societate si ar crea acestora sansa unei vieti firesti, in continuare lipsa de informare, subfinantarea si birocratia fac ca majoritatea celor care au nevoie de un asemenea implant sa nu fie inclusi in programul national derulat de Ministerul Sanatatii.
Unor astfel de probleme intentioneaza sa le faca fata nou-infiintata Asociatie a Persoanelor cu Deficiente de Auz Darul Sunetului.

La conferinta de presa vor participa si reprezentanti ai asociatiei, printre care si parintii celor doi copii care vor fi operati de echipa condusa de Dr. Roland Laszig. Acestia vor vorbi despre necesitatea infiintarii unei noi organizatii care sa sprijine, sa informeze si sa ajute la integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu acest tip de deficienta.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Spitalului M.S. Curie din Bucuresti

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro