Potrivit oamenilor de stiinta din Germania, a fost descoperita in stare libera o gena care face bacteriile rezistente la "Colistin", o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic de ultima instanta.
Colistinul este administrat în Germania în principal pentru tratarea bolii intestinale a animalelor de fermă. In cazul oamenilor, medicamentul este utilizat pentru tratamentul infecţiilor cu bacterii rezistente la alte antibiotice.
Se pare ca MCR-1 este prima genă cunoscută rezistentă la Colistin care este capabilă să se deplaseze liber între diferite tulpini de bacterii.
Conform Institutului german pentru evaluarea riscurilor, MCR-1 a fost detectata pentru prima data in China la sfârşitul anului 2015 si este cunoscuta pentru faptul că face rezistente la Colistin bacteriile intestinale Escherichia coli şi Salmonella de la păsări.
Potrivit Institutului Robert Koch (RKI) cu sediul la Berlin, care este responsabil pentru controlul şi prevenirea bolilor, utilizarea acestui relativ vechi antibiotic a crescut în ultimii ani ca "o opţiune de ultimă instanţă pentru tratament" în cazurile de infecţii bacteriene rezistente la medicamente.
Sursa: Medical Manager
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro