A 5-A DISTRUGERE PUBLICA DE PRODUSE PIRATATE

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor a distrus joi, la sediul SC Apolodor Comimpex (zona Policolor), peste 70.000 de videocasete, DVD-uri, CD-uri cu muzică şi cu programe pentru calculator.
“Atragem atenţia amatorilor de piraterie şi clienţilor acestora că ORDA nu se va opri aici. Vom intensifica colaborarea cu celelalte organe ale statului implicate în aplicarea legislaţiei specifice. Vom contribui, cu datele şi informaţiile pe care le deţinem, la crearea bazei naţionale de date ce va fi organizată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi va fi folosită la depistarea faptelor incriminate de lege şi sancţionarea persoanelor care le comit” a declarat cu această ocazie directorul general al ORDA, doamna Rodica Pârvu.

Valoarea prejudiciilor provocate, titularilor de drepturi şi statului, de produsele pirat distruse astăzi, în cazul în care ele ar fi fost vîndute, ar fi fost de aproximativ un milion de euro.

La distrugere au participat şi reprezentanţi ai ambasadei americane la Bucureşti, ai Delegaţiei Comisiei Europene în România, ai caselor româneşti de producţie de muzică, ai asociaţiilor private de combatere a pirateriei – contribuţia cea mai importantă la organizarea şi susţinerea cheltuielilor ocazionate de acţiunea de azi revenind organizaţiei RO-ACT, profilată pe combaterea pirateriei în audiovizual.