Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat miercuri, în debutul ședinței de guvern, că 900 de cereri au fost înregistrate pentru a primi bani în cadrul campanie de informare despre COVID-19, finanțată de la buget cu 200 milioane lei de către executiv.
LISTA CU INSTITUȚIILE MEDIA ÎNSCRISE
El a cerut prelungirea termenului pentru a putea fi primite mai multe clarificări.
„La termenul de finalizare a perioadei de înregistrare, a fost înregistrat un număr de aproximativ 900 de cereri pentru diverse canale media de participare la această campanie de informare. Ca urmare a modalității de completare a cererii de participare și a documentațiilor necesare se impune prelungirea termenului pentru clarificare documentelor depuse. (..) Cei care îndeplinesc condițiile vor putea semna contractele pentru a putea participa la campanie, iar cei care nu îndeplinesc vor avea un termen de zece zile pentru clarificarea documentației depuse dacă sunteți de acord cu modificare ordonanței” a spus șeful Cancelariei prim-ministrului.
Premierul și-a manifestat acordul cu condiția respectării termenului de zece zile.
„Trebuie să avem garanția faptului că au capacitatea să prezintă toate documentele în conformitate cu prevederile ordonanței", a subliniat Ludovic Orban.
Publicitatea, complementară comunicatelor de interes public difuzate în continuare gratuit, va fi plătită în limita a 200 milioane de lei (peste 40 de milioane de euro), proporțional cu audiența și categoria, în perioada 1 mai-31 august 2020.
Guvernul motivează prelungirea campaniei considerând că efectele sanitare și economice ale crizei se extind dincolo de starea de urgență.
Companiile media au putut să se înscrie cu o cerere și o declarație pe proprie răspundere pe o platformă web gestionată de Secretariatul General al Guvernului prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.
Condițiile de eligibilitate sunt să nu aibă datorii la stat, să aibă cel puțin doi angajați cu contracte de muncă sau pe drept de autor, să fi existat cel puțin 6 luni înainte de de instituirea stării de urgență și să continue activitatea pe perioada campaniei, să dovedească dreptul de utilizare a domeniului de internet pentru online, sau să fie recunoscute de CNA în cazul audiovizualului.
Sunt excluse mediile publice, organizațiile media finanțate de alte autorități publice sau instituții religioase.
Citește și:
Finanțarea presei de către Guvern prin intermediul unei campanii începe la 15 mai. Cum se împart cele 200 de milioane de lei
Pe ce criterii se împart cele 200 de milioane de lei pe care Guvernul le va da presei
O campanie de informare, de 200 milioane lei, plătită de Guvern, va ajuta presa să subziste
Sursa: europalibera.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro