90% din femeile de afaceri din Romania considera ca succesul profesional poate fi imbinat cu viata personala – sondaj

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeste in oameni!
Titlul proiectului: Sanse egale pentru cariere de succes
Axa prioritara 6. "Promovarea incluziunii sociale"
Domeniul major de interventie 6.3.

"Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii"
Nr. de identificare al contractului: POSDRU/97/6.3/S/64237

Peste 90% dintre femeile de afaceri considera ca romancele reusesc sa imbine cu succes profesia cu viata personala si pot fi un factor de decizie care influenteaza organizatia sau societatea. 45% declara ca au intalnit cazuri de discriminare la locul de munca, iar 95% sunt de parere ca instrumentele IT sunt esentiale in dezvoltarea carierei.
Aceastea sunt principalele concluzii ale sondajului realizat in randul a 300 de participante la programul Sanse egale pentru cariere de succes, din cadrul proiectului cu acelasi nume derulat de SIVECO Romania S.A., in parteneriat cu Mediafax si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Majoritatea femeilor intervievate considera ca autocunoasterea, perfectionarea continua si dezvoltarea personala reprezinta factori importanti care ajuta femeile in cariera. Pe de alta parte, participantele la program au evidentiat ca munca, ambitia si competenta sunt ingredientele de baza ale unei cariere de succes.
Cu toate acestea, desi in prezent femeile din Romania nu se mai complac in anonimat, inca persista ideea preconceputa potrivit careia femeile se descurca cel mai bine in activitatile casnice. 45% dintre femeile participante la sondaj au declarat ca au fost discriminate sau au intalnit cazuri de discriminare la locul de munca, din cauza originii entice, a varstei si pentru ca sunt de sex feminin.

Citeste integral: www.banisiafaceri.ro