9 Beneficii ale merisoarelor pentru sanatate pe care nu le stiai

Sanatatea se poate intretine, de multe ori, cu ceea ce ne ofera natura. De aceea, trebuie sa cunoastem beneficiile plantelor comune, daca nu si mai mult decat atat. Pentru azi, ne oprim asupra merisoarelor si a tuturor elementelor pe care ni le ofera. De asemena, vom vedea cateva efecte ale acestora asupra starii de sanatate. Daca la final veti dori sa va plantati si voi merisoare acasa sau chiar sa incepeti o afacere din cultivarea acestora, Pepiniera Olunden va sta la dispozitie cu material saditor care va produce merisoare si profit.

Beneficiile merisoarelor:
1. Antioxidante puternice si continut mare de vitamina C.
2. Cresterea imunitatii
3. Recomandate in afectiunile renale
4. Previn colesterolul rau si depunerea lui pe artere – efect in functionarea corecta a sistemului circulator
5. Ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism
6. Sunt dovedite in prevenirea cancerului.
7. Combat cu succes bacteriile Helicobacter pylori si E.Coli
8. Combat bacteriile care formeaza placa dentara si reduc aparitia cariilor
9. Infuzia de frunze de merisor are veritabile calitati terapeutice.

Acum ca stiti toate aceste beneficii, este foarte important sa va ganditi serios la cultivarea acestora. Chiar daca este vorba doar de cateva plante de merisor, chiar si in fata blocului, acolo unde aveti putin pamant. Plantele nu sunt foarte pretentioase si se extind usor. Asa ca in scurt timp veti avea suficiente fructe pentru toata familia si vecinii pe care ii indragiti.

Faceti ceea ce trebuie pentru sanatatea dumneavoastra. Alegeti arbusti de merisoare de calitate, foarte bine ingrijiti de la Pepiniera Olunden si puteti sa va incepeti propria cultura de merisoare. Nu sunt multi cei care cultiva astfel de plante si veti reusi sa gasiti usor cumparatori.


» Preluat de pe LivePr.ro
9 Beneficii ale merisoarelor pentru sanatate pe care nu le stiai