7 principii de aur pentru crearea unui site web performant!

Procentul peroanelor care utilizeaza internetul pentru a cauta stiri, a face cumparaturi online, sau a afla informatii generale, este in crestere de la an la an in Romania. Datele statistice arata o utilizare de peste 70% a internetului, chiar si in mediul urban.

Daca ne regasim intre companiile ce isi promoveaza serviciile sau produsele online, trebuie sa ne punem intrebarea – putem considera ca site-ul nostru intruneste condiitiile unui site web profesional si de incredere pentru clienti?

Logo1.ro are 7 principii pe care le urmeaza intotdeauna, pentru orice proiect de design site web, indiferent de domeniul de activitate al clientului:

  1. Experienta utilizatorului – Perfecta vizual/Usor de utilizat

Creare unei experiente memorabile pe site-ul tau este primul pas crucial, la fel de importanta ca si continutul acestuia. Pentru ca un site web sa iasa in evidenta, el trebuie sa contina imagini vizuale si interactive care sa atinga emotional vizitatorii si sa obtina raspunsuri imediate de la acestia.

De asemenea, site-mapul, sau harta site-ului este extrem de importanta deoarece il ajuta pe utilizator sa se orienteze si sa ajunga acolo unde vrea, cand se simte „pierdut”.. Este important sa se tina cont de o buna organizare generala a site-ului, in beneficiul utilizatorilor… Intelegerea comportamentului acestora nu trebuie realizata doar in scopuri de marketing si de continut al site-ului web… ci si ca o cale logica, bine structurata, pe care acestia o pot urma in site-ul tau.

  1. Incarcare rapida – Nimeni nu are rabdare sa astepte nelimitat incarcarea unui site web… Te poti astepta ca potentialul client sa navigheze rapid spre o pagina concurenta, daca site-ul tau nu s-a incarcat atunci cand il acceseaza!

Eliminati frustrarea vizitatorilor pastrand un timp minim de incarcare a site-ului!

  1. Design responsiv – Statisticile ne arata ca dispozitivele mobile inteligente (telefon mobil, smartphone sau tableta) sunt utilizate intre 2 si peste 6 ore/zi pentru cautarea de informatii sau pentru cumparaturile online.

De aceea site-ul tau trebuie sa aiba un design responsive, in care utilizatorul sa aiba pe mobil, exact aceeasi experienta atractiva si rapida ca si pe desktop.

  1. Trafic urmarit in Google Analytics – Analiza contează – este cea mai bună modalitate de a determina daca site-ul dvs. isi desfasoara efectiv activitatea. Proiectul final ar trebui sa includa  functionalitatea pentru a masura indicatorii cheie, cum ar fi traficul, obiectivele si conversiile.
  1. Optimizat SEO – Nu subestimati puterea de a optimiza site-ul dvs. atat pentru browsere, cat si pentru utilizatori.

Dezvoltați continut convingator si usor de citit pentru persoanele interesate. Pentru motoarele de cautare, includeti intotdeauna toate etichetele și elementele importante pe pagina SEO, inclusiv schema si sitemap-urile XML.

  1. Social Media – Nu pierdeți niciodata ocazia de a valorifica puterea pe social media.

Integrati toate platformele media sociale in cadrul site-ului dvs. Permitand utilizatorilor sa acceseze rapid paginile sociale relevante de pe site instantaneu, largeste vizibilitatea brandului si contribuie la cresterea traficului. In afara de pagina de firma facebook, nu uitati sa realizati un cont de google business!

  1. Securitatea site-ului – fiecare proiect trebuie sa includa protocoale fundamentale de securitate

si confidentialitate, cum ar fi verificarile de securitate de baza, pentru a proteja datele clientului si ale utilizatorilor.

Este site-ul tau web de actualitate pentru anul 2019? Daca nu, are nevoie de un redesign! Punerea in aplicare a unui design site web futurist, simplu, functional, responsive, in care ai o conexiune usoara cu clientii actuali si cei potentiali, este singurul standard care iti poate oferi o rentabilitate clara a investitiei si iti poate oferi un impact semnificativ asupra modului in care interactionezi cu clientii online!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » 7 principii de aur pentru crearea unui site web performant!