Cand vorbim despre oua ne putem gandi la crearea vietii noastre dar ele fac parte si dintr-un mic dejun gustos. Fie ca sunt facute omleta, prajite, fierte tare sau de consistenta moale, ouale sunt foarte comestibile.
Iata 7 lucruri fascinante despre oua pe care poate nu le-ai stiut:
1. Ouale pot fi tinute la temperatura camerei. Doar in America si in alte cateva tari, ouale sunt tinute la frigider. Ouale au o coaja naturala care le protejeaza. Oamenii gresesc cand spala ouale imediat ce au fost culese din cuibare deoarece le inlatura stratul protector si astfel sunt obligati sa le puna in frigider.
2. Ouale au diferite nivele, fie AA, A sau B. Care este diferenta intre un ou perfect si unul mediocru? Sunt apreciate lucruri ca si textura, forma si grosimea cojii sale.
3. Nu este nicio diferenta intre ouale albe si cele maro.
Asa cum gainile de culoare alba fac oua albe, asa si cele maro, produc oua maro.
4. Americanii sunt indragostiti de oua.
Potrivit statisticilor, americanii mananca in jur de 77 de miliarde de oua pe an, respectiv 250 de oua pe persoana. O gaina depune 250-300 de oua pe an. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ne luam o gaina personala?
5. Ouale nu au fost niciodata "laudate" de catre nutritionisti.
Pentru mult timp, ouale au fost blamate de nutritionisti, fiind considerate un aliment cu un grad mare de colesterol. In ciuda acestui lucru, consumul de oua nu creste riscul de infarct, acesta avand grasimi sanatoase si antioxidanti.
6. Cum poti spune daca un ou este gatit sau crud.
Cum poti spune daca un ou este fiert tare sau moale? Invarte-l! Daca este fiert tare se va rasuci incet iar daca este moale se va clatina.
7. Nu este imaginatia ta. Unele oua se decojesc mai usor decat altele.
Ai observat vreodata ca uneori cureti un ou fara efort si altadata te chinui ? Nu te-ai fi gandit inainte dar este importanta varsta oului. Cu cat oul este mai vechi cu atat se decojeste mai usor.
Sursa: Taste Made
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro