Pregateste-ti masina pentru vara

aprilie 11, 2019

Sezonul de vara si-a intrat in drepturi, temperaturiile fiind ridicate in toata tara, in unele locuri chiar considerabil. Odata cu schimbarea completa a temperaturilor si cresterea lor, orice sofer trebuie sa isi pregateasca masina pentru noile conditii de condus. Este recomandat sa faceti o inspectie tehnica detaliata, pentru a observa ce piese au cedat in timpul iernii, de obicei articulatiile fiind printre primele care dau semne de slabiciune.

De asemenea, pentru a fi complet pregatiti de noul sezon cald, trebuie sa va montati un set de anvelope vara potrivit. Anvelopele de vara nu sunt obligatorii prin lege, precum sunt cele de iarna, insa ele sunt necesare pentru un condus sigur si lipsit de evenimente neplacute. Un set de cauciucuri vara este esential in special dupa ce temperatura medie creste peste 7 grade celsius. Dupa acel prag de temperatura, anvelopele de iarna devin instabile si isi pierd o mare parte din performante. Performantele sunt necesare pentru un a putea evita orice neplecari in cazul unei franari de urgenta, iar daca aveti un stil de condus sportiv, format din accelerari bruste si viraje stranse, pierderea de performanta se va resimti considerabil.

Dezavantaje in folosirea unor anvelope auto nepotrivite

Sunt multi soferi care considera ca pot rula in siguranta pe perioada verii cu un set de anvelope de iarna, insa testele jurnalistiilor auto din domeniu ii dezmint. Motivul principal pentru care o anvelopa de iarna nu ofera performanta necesara unui condus sigur pe timpul verii o reprezinta compozitia cauciucului. Pneurile de iarna au siliciu in constructie, pentru a rezista la temperaturile scazute si a ramane moi, insa in timpul verii, aceasta moliciune le face instabile si le scade drastic din performanta si siguranta oferita.

Aceasta lipsa a performantei se va resimti in special in timpul unei franari de urgenta, cand orice m in plus poate face diferenta intre un potential accident sau o situatie din care ati scapat la limita. Este important sa tineti cont ca anvelopele sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea si modelul lor au un impact major asupra sigurantei si performantei masinii.

Tineti cont de acest aspect in momentul achizitiei unui unui set de anvelope auto si nu cumparati doar dupa considerente economice si sa va axati doar pe anvelope ieftine. Axati-va pe branduri premium, care sunt cunoscute pentru calitatea lor si performanta pe care o ofera. Astfel veti putea sigur.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro